booking.com
Početna stranica > Novosti

Nazarbajev: Putin 2001. i Putin 2017. godine - to su političari različite klase

Nazarbajev: Putin 2001. i Putin 2017. godine - to su političari različite klase
05.01.2018. god.


Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev je u svojoj knjizi „Epoha nezavisnosti“ visoko ocenio saradnju sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, nazvavši je „međunarodno-političkim fenomenom“.

„Intenzitet kontakata na najvišem nivou je dokaz o značaju odnosa između Kazahstana i Rusije. Moja višegodišnja saradnja sa Vladimirom Putinom po kvalitetu odnosa je međunarodno-politički fenomen“, napisao je on.


Nazarbajev je u svojoj knjizi napisao da Putina karakteriše i to što je vešt u obučavanju samog sebe — Putin 2001. i Putin 2017. godine — to su 
političari različite klase.

„Visoki položaji i velika dela utiču na ljude, ali pitanje je kakve zaključke pojedinac izvlači iz svega toga“, ocenio je kazahstanski predsednik.

On je dodao i da Putin tokom pregovora koristi apsolutno racionalne i logične argumente, upravo su se tako i razvijale bilateralne ekonomske veze između Rusije i Kazahstana.

„Odnosi između Rusije i Kazahstana veoma pozitivno utiču na političku klimu Evroazije, a samim tim i na celokupan svet. Siguran sam da ćemo zajedno izaći iz svih problematičnih situacija. Naši narodi su preživeli mnoge globalne poteškoće, preživećemo i ove“, zaključio je Nazarbajev.  • Izvor
  • foto: vestnikkavkaza.net/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


U javnost su procurele informacije o tajnoj američkoj vojnoj laboratoriji u Gruziji u kojoj su u eksperimentima ubijene najmanje 73 osobe, kao i o američkim projektima upotrebe insekata za...


Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder oštro je kritikovao trgovinsku politiku SAD i pozvao je Berlin da potraži druge saveznike, pišu RIA Novosti.

Rusija bi mogla zatvoriti Azovsko more za ukrajinske brodove, ali to bi moglo da dovede do „velikog rata“ sa Ukrajinom, izjavio je bivši zamenik načelnika Oružanih snaga Ukrajine, general-pukovnik...Ostale novosti iz rubrike »