booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Iran odbacio Trampove izmene nuklearnog sporazuma i osudio nove sankcije

RT: Iran odbacio Trampove izmene nuklearnog sporazuma i osudio nove sankcije
13.01.2018. god.


Izvor: Vostok / RT

Nove sankcije kojima Vašington cilja iranske kompanije i zvaničnike su u suprotnosti sa međunarodnim pravom, a sve "popravke" sporazuma o nuklearnoj energiji biće odbačene, saopštilo je Ministarstvo spoanih poslova Irana.

U saopštenju koje je objavila državna agencija IRNA, Ministarstvo je saopštilo da Teheran neće prihvatiti nikakve izmene u Zajedničkom sveobuhvatnom planu akcije (nuklearni sporazum), "ni sada ni u budućnosti", ističući da neće "preduzimati nikakve mere van svojih obaveza" koje su propisane sporazumom.

Uvođenje sankcija jednom od zvaničnika, šefu pravosuđa Sadeku Amoliju Laridžaniju, "prelazi crvenu liniju međunarodne diplomatije i protivi se osnovnim principima međunarodnog prava, te krši bilateralne i međunarodne obaveze SAD" i izazvaće "odgovarajuću reakciju" Irana, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoanih poslova.

   • Izvor
  • foto: Morteza Nikoubazl © / Reuters/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je saopštio o "ključnoj" ulozi Ukrajine u borbi protiv Rusije na istočnim granicama NATO-a.  Porošen


Ustavni sud Moldavije presudio je da predsednik parlamenta ili premijer mogu umesto predsednika Igora Dodona da postave dva člana Vlade; na taj način sud je privremeno suspendovao ovlašćenja predsednika...

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da je teroristička močvara istočno od reke Eufrat najveći problem za budućnost Sirije, javlja agencija Anadolija.


Amerika će uvesti nove sankcije Iranu ako trenutna ograničenja ne budu dovela do promena u toj zemlji, izjavio je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.


Američka ambasador u UN-u Niki Hejli odbacila je iransko „upiranje prstom“ u Vašington zbog smrtonosnog napada na paradu i napomenula da iranski lideri treba da „pogledaju bliže svojoj kući“. ...


Ostale novosti iz rubrike »