booking.com
Početna stranica > Novosti

Surkov i Volker saglasni da bi sporazum iz Minska trebalo primeniti

Surkov i Volker saglasni da bi sporazum iz Minska trebalo primeniti
14.11.2017. god.


Rusija i SAD su temeljno razmotrili mogućnost raspoređivanja misije Ujedinjenih nacija na istoku Ukrajine, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Vladislav Surkov, nakon sastanka u Beogradu sa specijalnim predstavnikom SAD za Ukrajinu, Kurtom Volkerom.


„Temeljno smo razmotrili rusku inicijativu o raspoređivanju misije UN u Ukrajini“, rekao je Surkov.


Tokom sastanka, Volker je izneo nekoliko predloga u vezi sa ruskim nacrtom rezolucije.


„Naši američki prijatelji predstavili su svoje predloge u vezi sa našim nacrtom rezolucije za Savet bezbednosti, koji sadrži 29 paragrafa. Naša delegacija je došla do zaključka da su tri prihvatljiva“, rekao je Surkov.


Naravno, to nije mnogo, dodao je Surkov, i dodao da „tri nije nula, bolje je od nule“.


Prema njegovim rečima, obe strane su se odlučile da nastave rad kako bi približile svoje pozicije. 

I Surkov i Volker se slažu da bi Sporazum iz Minska trebalo primeniti.

„Kako bi se to sprovelo, mora se ubrzati ispunjenje političkih obaveza Kijeva, a u isto vreme pojačati i obezbeđenje u zoni sukoba“, rekao je Surkov, prenose ruski mediji.


Ovo je treći sastanak ruskih i američkih predstavnika ove godine.


Surkov i Volker sastali su se 21. avgusta u Minsku, a pre jučerašnjeg sastanka, u Beogradu su bili 7. oktobra.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • foto: elise.com.ua/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Arapski parlament pozvao je Savet Lige arapskih država da vrati Siriju u tu organizaciju sedam godina nakon obustavljanja članstva. „Arapski parlament pozvao je Savet Lige ar


Lideri zemalja Evropske unije na samitu u Briselu nisu videli pretpostavke za ublažavanje ili ukidanje sankcija Rusiji, izjavila je u petak nemačka kancelarka Angela Merkel.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je suverenitet za njegovu zemlju svetinja i da taj suverenitet nikada neće biti izgubljen, prenose RIA Novosti.


Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će pokrenuti inicijativu u Predsedništvu BiH da se osudi formiranje „vojske Kosova“, jer je time direktno ugrožen Aneks jedan B Dejtonskog...

Srbija će znati da zaštiti svoj narod, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare povodom transformacije KBS u takozvanu vojsku Kosova. Predsednik ističe da će...Ostale novosti iz rubrike »