BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Erdogan je osudio izjavu ministra ekonomije Nemačke

Erdogan je osudio izjavu ministra ekonomije Nemačke
23.07.2017. god.


Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je osudio izjavu ministara ekonomije Nemačke Brigite Cipris kojom je ona upozorila kompanije te zemlje povodom investiranja u Tursku i istovremeno rekao kako će Ankara dati sve od sebe da reši probleme između „braće iz Zaliva“.

Kako je preneo „Rojters“, Cipris je izjavila da bi Turska trebalo „da se sabere“ sada kada su odnosi između NATO saveznica, Turske i Nemačke, sve zategnutiji, i ocenila da su ekonomski odnosi između njih trenutno na veoma niskoj tački, kao i da će investicije nemačkih kompanija u Turskoj biti veoma teško realizovati u svetlu aktuelne političke klime.

Erdogan je u Istanbulu rekao i da su upozorenja Ministarstva spoljnih poslova Nemačke svojim građanima da sa oprezom putuju u Tursku neosnovana i zlonamerna i da bi nemačka Vlada trebalo da brine zbog terorista koje ima na svom tlu.

On je takođe, uoči svoje posete Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu i Kataru 23. i 24. jula, napomenuo da su politički problemi tih zemalja privremeni i pozvao Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate i druge zemlje Persijskog zaliva da investiraju u Tursku.



  • Izvor
  • foto: Reuters/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Ebrahim Raisi uputio je oštro upozorenje zapadnom Jerusalimu


Ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba objasnio je da ukrajinski konzolati više neće služiti borbenim muškarcima koji borave u inostranstvu

Estonski ministar unutrašnjih poslova Lauri Laanemets je ranije takođe predložio da se Ruska pravoslavna crkva označi kao teroristička organizacija


Navodi zapadnog Jerusalima izazvali su egzodus zapadnog novca iz važne humanitarne agencije

Blok predvođen SAD ponaša se kao da je nastupila „ratna psihoza“, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto


Tunis, Alžir i Libija započeli su pregovore bez Maroka i Mauritanije, drugih osnivača bivše unije Magreba


Ostale novosti iz rubrike »