BTGport.net - Hosting i domeni
Početna stranica > Novosti

Lansirana nosač-raketa „Sojuz-FG“ sa kosmodroma „Bajkonur“

Lansirana nosač-raketa „Sojuz-FG“ sa kosmodroma „Bajkonur“
20.04.2017. god.


Letelica „Sojuz MS-04“ na nosaču rakete „Sojuz-FG“ lansirana je sa kosmodroma „Bajkonur“ u Kazahstanu.

Lansiranje


"20. aprila u 10:13 po moskovskom vremenu MSK sa "Gagarinovog starta" u Bajkonuru uspešno je lansirana letelica "Sojuz FG" koji sa ljudskom posadom na raketi nosaču "Sojuz MS 04" ", saopšteno je iz Roskosmosa.

Na brodu TPK "Sojuz MS-04" se nalaze novi članovi ekspedicije Međunarodne kosmičke stanice, kosmonaut "Roskosmnosa" Fjodor Jurčihin i kosmosnaut "Nase" Džek Fišer.


Nakon odvajanja kosmičkog broda od treće faze rakete nosača Glavni operativni centar ruskih stručnjaka MKS preuzeli su kontrolu nad upravljanjem leta.


Približavanje "Sojuza MS 04" MKS-u i pristajanje planirano je da se izvrši u automatskom režimu, pod kontrolom posade MKS-a i ruskih članova posade broda i MKS-a.


Približavanje broda MKS-u je predviđeno za 20. april 2017. u 16:23 po moskovskom vremenu.


Dovoženje na lansirnu rampu


​Letelica „Sojuz MS-04“ ima unapređeni navigacioni sistem, novi komunikacioni sistem i modernizovano sistem za pristajanje. Letilica takođe ima veću površinu solarnih ćelija, što joj omogućava da generiše više energije.

Lansiranje „Sojuza MS-04“ na MSS je prvobitno zakazano za 27. mart, ali je odloženo jer je bilo potrebno da se sprovedu još neke bezbednosne mere.   • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost