eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Trgovinska razmena između Rusije i Kine u 2017. godini iznosila 84 milijarde dolara

Trgovinska razmena između Rusije i Kine u 2017. godini iznosila 84 milijarde dolara
12.01.2018. god.


Trgovinska razmena između Rusije i Kine je u 2017. godini porasla za 20,8 odsto u odnosu na prethodnu, saopštila je kineska Uprava carine.

Kako se navodi, ukupna trgovinska razmena iznosila je 84 milijarde dolara.

Carina precizira da je izvoz kineskih proizvoda u Rusiju porastao za 14,8 odsto, odnosno za 42,9 milijardi, dok je uvoz bio veći za 27,7 procenata u vrednosti od oko 41 milijardu dolara.

Mediji ocenjuju da su brojke za 2016. godinu u odnosu na 2015. bile daleko manje, budući da je trgovinska razmena te godine porasla za svega 2,2 odsto i iznosila ukupnih 69 milijardi dolara.

Štaviše, te 2016. godine se izvoz iz Rusije u Kinu smanjio za 3,1 odsto.

Inače, Kina za Rusiju predstavlja zemlju sa kojom ima ubedljivo najveću trgovinsku razmenu.  • Izvor
  • Foto: Andy Wong/AP / finance.rambler.ru/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sjedinjene Američke Države su odlučne da pobede u trgovinskom ratu protiv Kine, rekao je televiziji „Foks njuz“ američki državni sekretar Majk Pompeo.


Ministar za ekonomski razvoj Rusije Maksim Oreškin podržava mnoge predloge direktora VTB banke Andreja Kostina o izbacivanju dolara. "Smanjivanje uloge dolara u različitim oblastima je nešto što se aktivno odvij...


Rusija je spremna da zauzme prostor oslobođen povlačenjem pojedinih američkih proizvoda s kineskog tržišta i razgovara o tom pitanju s partnerima iz Kine, saopštio je ministar za ekonomski razvoj...

Ruski premijer Dmitrij Medvedev nije isključio proširenje trgovinskog rata i jačanje pritiska sankcijama u narednih šest godina.Ostale novosti iz rubrike »