eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Međunarodni forum „Ruska energetska nedelja“

Međunarodni forum „Ruska energetska nedelja“
03.10.2017. god.


Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je pozdravni telegram učesnicima i gostima Međunarodnog foruma za energetsku efikasnost i razvoj energetike „Ruska energetska nedelja“.

„Stabilan rast savremene svetske ekonomije tesno je povezan sa osiguranjem energetske bezbednosti. I naravno, u tom pitanju posebna uloga pripada Rusiji, jednoj od garanata energetske bezbednosti čitave Evroazije. Učesnici i gosti Foruma će dobiti mogućnost da se upoznaju sa perspektivama ruskog energetskog kompleksa, sa strateškim projektima koji se realizuju. Zadatak je da se označe sfere kooperacije i saradnje, uključujući u sferi energetskog snabdevanja i korišćenja najnovijih tehnologija koji odgovaraju najstrožim ekološkim standardima“, navodi se u telegramu, objavljenom na sajtu Kremlja.

Šef države je naglasio da će se na Forumu okupiti predstavnici organa vlasti, najvećih kompanija iz oblasti energetike, poslovnih krugova i ekspertske zajednice iz Rusije i drugih država. Prema njegovim rečima, treba izvršiti ozbiljnu, svestranu analizu savremenog stanja globalnog energetskog tržišta i predložiti efikasnije rešavanje aktuelnih problema.

Ruski predsednik je izrazio nadu da će sadržinski dijalog učesnika Foruma omogućiti izradu jedinstvenih pristupa formiranju međunarodnog energetskog dnevnog reda, pokrećući nove uzajamno korisne inicijative.

Međunarodni forum za energetsku efikasnost i razvoj energetike „Ruska energetska nedelja“ biće održan u Moskvi od 4. do 7. oktobra.



  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Visoki diplomata je izjavio da će EU možda morati da postane „kreativnija“ u pronalaženju novca za Kijev


Nemački kancelar je pojasnio da će profit dobijen od sredstava Moskve u EU biti upotrebljen za naoružavanje Kijeva

Ursula fon der Lajen je prethodno deblokirala preko 10 milijardi evra kako bi obezbedila podršku Budimpešte za pomoć Ukrajini


Moskva prkosi apokaliptičnim prognozama, piše časopis

Poljoprivredni proizvođači u Poljskoj su ogorčeni što njihovi ukrajinski konkurenti mogu da prodaju žito u EU bez plaćanja carina


Ograničenje se neće odnositi na zemlje članice Evroazijske ekonomske unije i na Južnu Osetiju, Abhaziju, Mongoliju i Uzbekistan.


Ostale novosti iz rubrike »