Domeni i hosting
Početna stranica > Video dana

VIDEO

Vučić i NATO: poslužio hleb i so ubicama Srbije

25.11.2015. god.
Fajgelj je izgovorio i ovo: „Hleb i so – simbol našeg gostoprimstva – dali smo ubici Srbije, silovatelju Srbije. Čoveku koji predstavlja NATO pakt koji je ubijao našu decu, rušio naše gradove, rušio naše mostove, rušio našu zemlju. Nikada nismo bili ovako poniženii”…
VIKIPEDIJA: Andrej Fajgelj je sada docent na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Doktor je francuskog jezika i književnosti. Bio je i zamenik predsednika stranke Treća Srbija do promene statuta stranke.Magistarske i doktorske studije završio je na Univerzitetu Monpelije III uFrancuskoj. Doktorsku tezu Uporedna frazeologija i ideologija u epici:Homer, francusko viteško pesništvo, gusle odbranio je sa najvišim pohvalama

BIVŠI direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj priveden je u toku dana na „informativni razgovor“ zbog komentara poteza aktuelne vlasti, saznaje NSPM.

U svom video zapisu, koji je objavio na JuTjubu, Fajgelj je oštro osudio Vučićev doček na aerodromu sa pogačom i soli generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Još nije oficijelno objavljeno ni da je Fajgelj priveden, niti – zbog čega.

Možda se to dogodilo upravo zbog sadržaja i žestine kritike povodom dočekivanja Stoltenberga hlebom i solju.

Možda zbog celine onoga što je pred kamerom izgovorio. A možda i zato što je u jednom momentu izgovorio reč „ustanak“.

Da li su i celina Fajgeljove kritike i to „mesto“ dovoljan razlog za „informativni razgovor“ – prosudite sami.

Fajgelj je, pored ostalo, rekao: „Hleb i so” – simbol našeg gostoprimstva – dali smo ubici Srbije, silovatelju Srbije. Čoveku koji predstavlja NATO pakt koji je ubijao našu decu, rušio naše gradove, rušio naše mostove, rušio našu zemlju.

Nikada nismo bili ovako poniženii.

I ranije su nam ubijali decu. I ranije su nas klali i drali. I maljevima su nam razbijali glave, ali ni Turci, ni ustaše, ni nacisti nisu zahtevali da time budemo zadovoljni i da ih dočekujemo hlebom i solju.

Najradije bih plakao i urlao od besa. Uostalom, to sam malopre i radio. I mogu samo da kažem da se nadam da će posle ovog dna, ovog puzanja, ovog klečanja doći ustanak i da ćemo se uspraviti. I da ćemo se setiti da imamo kičmu. Jer, ovi ljudi su nemilosrdni. Oni nikada neće stati.

Svaki put sam mislio da je – dno. Ali, oni našu glavu svaki put još dublje zabiju u blato…

Postoji samo jedan način da se povuku crvene linije. Da ovaj narod kaže „ne” i povrati izgubljeno dostojanstvo. Otvorite udžbenike iz osnovne škole i pogledajte koji je to način i šta će se svima vama dogoditi kada dođe sloboda».

Vikipedija o Fajgelju:

Andrej Fajgelj (Novi Sad, 12. maj 1978) je srpski filolog, političar i kulturni radnik. Bio je godinu i po dana direktor Kulturnog centra Novog Sada, a sada je docent na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Doktor je francuskog jezika i književnosti. Bio je i zamenik predsednika stranke Treća Srbija do promene statuta stranke.

Magistarske i doktorske studije završio je na Univerzitetu Monpelije III u Francuskoj. Doktorsku tezu Uporedna frazeologija i ideologija u epici: Homer, francusko viteško pesništvo, gusle odbranio je sa najvišim pohvalama. Dobitnik je više stipendija i nagrada za uspeh u studijama i autor više naučnih radova i popularnih članaka.

Jedan je od osnivača Centra za savremenu edukaciju u Novom Sadu i Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma. Pokrenuo je više uspešnih projekata: Radna etika u Srbiji, Evropski dan komšija, proizvodnja srpske ćiriličke tastature, izvinjenje španske nacionalne televizije srpskom narodu povodom neistinite reportaže o Jasenovcu.

Predsednik je Organizacionog odbora za prijavu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Član je upravnog odbora Balkanskog udruženja pravoslavne omladine.

Govori francuski, engleski, grčki, italijanski i španski, vlada latinskim, starogrčkim,ruskim i nemačkim, služi se albanskim, hebrejskim i drugim jezicima.

Sa suprugom Jovanom, profesorkom italijanskog jezika, ima četvoro dece i to dva sina i dve ćerke.


VIDEO

16.02.2020 07:35
BEOGRADSKI SINDIKAT - SVIĆE ZORA

VIDEO

14.02.2020 10:34
Ustanite, ustanite, nema nazad više sine!

VIDEO

12.02.2020 10:57
Milomir Miljanić - Još ćemo se mi ćerati

VIDEO

06.02.2020 12:52
Crna Gora brani svetinje-novi spot

VIDEO

16.01.2020 22:40
MOLEBAN BERANE 16. 01. 2020.

VIDEO

13.01.2020 22:33
Prava bakljama formirala krst i čestitala Pravoslavnu novu uz poruku NE DAMO SVETINJE

VIDEO

01.01.2020 16:37
Moleban Berane 31.12.2019.

VIDEO

29.12.2019 19:51
Moleban Berane 29.12.2019.

VIDEO

29.12.2019 14:59
Podrška s Pala pravoslavnom narodu Crne Gore

VIDEO

28.12.2019 15:13
Borci podržali braću u Nikšiću: Crna Gora i Srbija, to je jedna familija

VIDEO

23.12.2019 09:52
VIZANT - Sačuvajmo Hramove (Zemlja Njegoševa)

VIDEO

21.12.2019 09:43
Veliki crkveno-narodni sabor, Nikšić 21. decembar: Sveti Vasilije zove!