booking.com
Početna stranica > Novosti
U Nišu održana Bizniš konferencija

Jovan Milić: Mladi moraju da budu hrabri!

Jovan Milić: Mladi moraju da budu hrabri!
14.06.2014. god.
Niš-- U Nišu je održana prva Bizniš konferencija, koja je okupila najpoznatije privrednike sa lokala. U sklopu konferencije potpisan je i ugovor o saradnji između organizacije "Dostignuća mladih" i udruženja "Mladi Ambasadori".

Na drugom danu konferencije "Bizniš" učesnicima su se obratili mladi preduzetnici programa "Pokreni se za budućnost", koji finansira kompanija Filip Moris. Pored njih učesnicima se obratio i Jovan Milić, najmlađi govornik Kopaonik Biznis Foruma. On je u svom izlaganju izjavio da mladi moraju da imaju hrabrost da se suoče sa problemima i da se bore.

" Moram da  napomenem one koji su nam u poslednje tri godine pomogli u promociji. Prvi medij koji nam je pomogao to je portal "Niške Vesti", a od televizija veliki doprinos promociji našeg proizvoda dalo je dopisništvo TV Pink i RTV Belami"- izjavio je između ostalog Jovan u svom izlaganju.

Drugog dana konferencije, prisutnima su se obratili i: Milan Pešić, većnik za omladinu i sport, Milivoje Jovanović i  Goran Mladenović. Konferencija održana u bioskopu Kupina jedna je u nizu aktivnosti projekta „Podrži inicijativu, prepoznaj šansu“, koji se realizuje u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris. Glavne teme ove konferencije bile su položaj mladih preduzetnika u društveno-ekonomskom životu grada i mogućnosti za njihovo aktivno učešće. Na konferenciji su pokrenute dve inicijative koje su uvod u javno zagovaranje ka donosiocima odluka u lokalnoj samoupravi.

Cilj prve inicijative je da se mladi uključe u rad Privredno-ekonomskog saveta Grada Niša, a druge da se oformi posebna linija u budžetu Grada koja bi bila namenjena onima koji planiraju da započnu sopstveni posao u Nišu. Među prvim potpisnicima inicijativa bili su učesnici konferencije: gradski većnici, članovi Privredno-ekonomskog saveta, predstavnici Regionalne privredne komore Niš, biznis sektora i nevladinih organizacija. 

Mi, kao najveći regionalni portal očekujemo da će ove dve inicijative da se odobre i da će mladi imati šansu za započinjanje svog biznisa.
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Piše Lepehin Vladimir, rusnext.ru Ruski predsedni


Član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Sergej Železnjak je istakao da se susret predsednika Putina i njegovog srbskog kolege Aleksandra Vučića održao u pozadini izuzetno nestabilne međunarodne situacije...

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je nakon pregovora sa japanskim premijerom Šinzom Abeom da je sastanak održan u poslovnoj i konstruktivnoj atmosferi.U prvoj polovini ove godine održaće se međunarodna vežba "Slovensko bratstvo", u kojoj učestvuju padobranci iz Rusije, Bjelorusije i Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. "Na sastanku


Ostale novosti iz rubrike »