booking.com
Početna stranica > Novosti
U Nišu održana Bizniš konferencija

Jovan Milić: Mladi moraju da budu hrabri!

Jovan Milić: Mladi moraju da budu hrabri!
14.06.2014. god.
Niš-- U Nišu je održana prva Bizniš konferencija, koja je okupila najpoznatije privrednike sa lokala. U sklopu konferencije potpisan je i ugovor o saradnji između organizacije "Dostignuća mladih" i udruženja "Mladi Ambasadori".

Na drugom danu konferencije "Bizniš" učesnicima su se obratili mladi preduzetnici programa "Pokreni se za budućnost", koji finansira kompanija Filip Moris. Pored njih učesnicima se obratio i Jovan Milić, najmlađi govornik Kopaonik Biznis Foruma. On je u svom izlaganju izjavio da mladi moraju da imaju hrabrost da se suoče sa problemima i da se bore.

" Moram da  napomenem one koji su nam u poslednje tri godine pomogli u promociji. Prvi medij koji nam je pomogao to je portal "Niške Vesti", a od televizija veliki doprinos promociji našeg proizvoda dalo je dopisništvo TV Pink i RTV Belami"- izjavio je između ostalog Jovan u svom izlaganju.

Drugog dana konferencije, prisutnima su se obratili i: Milan Pešić, većnik za omladinu i sport, Milivoje Jovanović i  Goran Mladenović. Konferencija održana u bioskopu Kupina jedna je u nizu aktivnosti projekta „Podrži inicijativu, prepoznaj šansu“, koji se realizuje u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris. Glavne teme ove konferencije bile su položaj mladih preduzetnika u društveno-ekonomskom životu grada i mogućnosti za njihovo aktivno učešće. Na konferenciji su pokrenute dve inicijative koje su uvod u javno zagovaranje ka donosiocima odluka u lokalnoj samoupravi.

Cilj prve inicijative je da se mladi uključe u rad Privredno-ekonomskog saveta Grada Niša, a druge da se oformi posebna linija u budžetu Grada koja bi bila namenjena onima koji planiraju da započnu sopstveni posao u Nišu. Među prvim potpisnicima inicijativa bili su učesnici konferencije: gradski većnici, članovi Privredno-ekonomskog saveta, predstavnici Regionalne privredne komore Niš, biznis sektora i nevladinih organizacija. 

Mi, kao najveći regionalni portal očekujemo da će ove dve inicijative da se odobre i da će mladi imati šansu za započinjanje svog biznisa.
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Među naoružanjem koje su koristili militanti tzv. „Islamske države“, mogu se naći najegzotičniji primerci: od nemačkih jurišnih pušaka StG 44 iz Drugog svetskog rata, do ukradenih modernih kineskih ručnih...

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštio je da OZHO i međunarodni mehanizam za pomoć u istrazi zločina protiv međunarodnog prava u Siriji planiraju da zaključe „memorandum o razumevanju“.


U vazdušnom napadu međunarodne koalicije na čelu sa SAD na selo u sirijskoj provinciji Dejr el Zor poginulo je 40 civila, od kojih su većina žene i deca, javila...

Optužbe SAD i Ukrajine na račun Rusije u vezi sa „agresivnim postupcima“ u Crnom i Azovskom moru nisu tačne, izjavio je poslanik Državne dume Rusije sa Krima, Andrej Kozenko. ...


Sjedinjene Američke Države i Ukrajina će nastojati da se projekat magistralnog gasovoda iz Rusije u Evropu ne ostvari, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo na sastanku sa ukrajinskim...


Ostale novosti iz rubrike »