booking.com
Početna stranica > Novosti

Žarić Kovačević: 200 miliona evra za podršku porodici

Žarić Kovačević: 200 miliona evra za podršku porodici
08.11.2019. god.
Sedmi medjunarodni forum "Svetost Materinstva" održava se u Beogradu 7. i 8. novembra, u organizaciji Karić fondacije i Fonda 'Sveti Andrej Prvozvani' iz Moskve.
 
Temom svih aspekata zaštite porodice i dece bavi se preko 500 učesnika, gostiju, naulnika, akademika i visokih zvaničnika Srbije, Ruske federacije, Belorusije i Kazahstana.
Narodni poslanik Jelena Žarić Kovačević ulestvovala je na jednom od okruglih stolova sa temom : "Zakonska zaštita porodice u Republici Srbiji, sada i ubuduće".
 
"Ako posmatramo zaštitu porodice kroz prizmu zakonske regulative, videćemo da ima pomaka u normiranju i u Porodilnom zakonu, ali i Zakonu o sprelavanju nasilja u porodici i Krivičnom zakoniku. Kada se desi da zataji ispunjavanje obaveza roditelja prema deci, država mora da reaguje i spreči rizike po bezbednost, zdravlje, intelektualni razvoj ili emocionalno stanje dece. Naročito sada kada nam podaci govore da je stopa prirodnog priraštaja niska, a opšta stopa mortaliteta visoka" izjavila je poslanica. 
 
M. N. 
 
"Ohrabruje najava predsednika Aleksandra Vučića da će u narednom periodu u pronatalnu politiku biti uloženo najmanje 200 miliona evra, pre svega kako bi se omogućila vantelesna oplodnja za sve parove. U tom smislu, značajno je formiranje Saveta za populacionu politiku pri Vladi Srbije, kao i donošenje Nacionalnog programa očuvanja i unapredjenja reproduktivnog zdravlja gradjana Srbije" navela je Žarić Kovačević.
Komentara (1) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Pristalice venecuelanskog opozicionog lidera Huana Gvaida zauzeli su ambasadu Venecuele u Brazilu. Dok su zvaničnici ambasade saopštili da je upotrebljena sila u napadu, Gvaidov "


NATO nikad neće vršiti pritisak na Srbiju da mu se pridruži, poručio je pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju Tačam Ildem.

Helikopteri Mi-8 i Mi-35 ruskih vazduhoplovnih snaga izvršili su prelet nad glavnim putevima i naseljima u sirijskoj provinciji Hasakija. Helikopteri takođe obezbeđuju kopnenu patrolu ruske vojne policije i turskih...


Pravi pokretač rasta cena zlata su kupovine plemenitog metala od strane centralnih banaka širom sveta, kaže Peter Šif iz kompanije "Euro pacifik kapital". Poznati broker

Zvanična ceremonija puštanja u rad gasovoda „Snaga Sibira“ biće održana u decembru, potvrdio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang. „Ovo je strateški projekat rusko-kineske saradnje u energetskom sektoru....


  Opozicioni političar Đanine Anjes se proglasila "privremenom predsednikom" Bolivije bez glasanja, ali stranka svrgnutog predsednika Eva Moralesa je saopštila da Senat nema kvorum i da sednica parlamenta nije legalna. Potezi...


Ostale novosti iz rubrike »