booking.com
Početna stranica > Novosti

Porošenko: SAD će nam isporučiti raketne sisteme „Džavelin” o sopstvenom trošku

17.01.2018. god.


Petro Porošenko je saopštio da će Vašington isporučiti Kijevu protivoklopne raketne sisteme "Džavelin" o sopstvenom trošku.

"Zbog napornog rada našeg tima imamo pozitivne vesti da će nam protivtenkovski sistemi "Džavelin", biti isporučeni kao odbrambeno naoružanje na račun SAD-a" - saopštila je pres služba Porošenka.


Ranije je načelnik štaba Oružanih snaga Ukrajine Viktor Muženko saopštio da Sjedinjene Države mogu da obezbede Kijevu "Džavelin" raketne komplekse za šest meseci. On je takođe rekao da sada Kijev sprovodi sve neophodne mere za dobijanje kompleksa.


Prema njegovim rečima, za dobijanje takvog oružja, Ukrajina mora da ima spremljene skladišne objekte.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  "Svi koji su značajni u odbrambenoj industriji sveta, pogotovo iz oblasti kopnene vojske, danas su u Abu Dabiju i imaju prilike da vide šta to Srbija ima da ponudi....


Kinesko ministarstvo poljoprivrede objavilo je planove o stvaranju 53,3 miliona hektara povezanih poljoprivrednih površina kako bi se osigurala bezbednost hrane u zemlji. U ovoj godini biće razvijeno više od..."Emocije" i pretnje šefa evropske diplomatije Federige Mogerini o novim sankcijama protiv Ruske Federacije zbog događaja u Kerčskom moreuzu neće primorati Moskvu na globalne političke ustupke, izjavio je poslanik...


Ostale novosti iz rubrike »