booking.com
Početna stranica > Novosti

SNAŽNA EKSPLOZIJA U SKADRU! Meta napada albanski biznismen?

SNAŽNA EKSPLOZIJA U SKADRU! Meta napada albanski biznismen?
13.01.2018. god.
Osam osoba povređeno je danas u snažnoj eksploziji u Skadru i tom prilikom oštećeno je prizemlje poslovne zgrade u tom gradu na severu Albanije, saopštila je policija.

 U saopštenju albanske policije se navodi da je u pitanju bio eksploziv TNT i da je povređen vlasnik te poslovne zgrade, kao i sedam prolaznika.

 
 Policija navodi da je stanje tri osobe ozbiljno i da su smeštene u bolnicu u Tirani.
 
AP prenosi da policija ispituje očevice i da je postavila kontrolne punktove u Skadru, 110 kilometara severno od Tirane.
 
 O eksploziji je izvestila i Radio-televizija Crne Gore, navodeći da je među povređenima i jedna njihova radnica. 
 
RTCG prenosi, pozivajući se na albansku policiju, da je meta napada bio albanski biznismen Ljuljzim Kula. 
 
Eksplozija se dogodila oko 10.30 sati, u centru grada. Albanski mediji navode da je eksploziv bio postavljen na motociklu, koji se nalazio ispred zgrade u kojima su i prostorije srbsko-crnogorske manjine.
 
 Reporteri RTCG navode da su prizori sa trga Rus uznemirujići, da je situacija haotična i da je pravo čudo da nije bilo težih posledica. U neposrednoj blizini mesta ekspolozije zatekla se i ekipa Televizije Crne Gore.
 
 Među povređenima je i radnica RTCG-a R. G., koja je puštena iz bolnice nakon ukazane pomoći. Reporter crnogorske televizije Marija Radulović izjavila je da je ekipa bila u Skadru da bi snimila priču o tome koliko Crnogorci kupuju u Skadru i da je eksplozija odjeknula dok su intervjuisali trgovce. 
 
- Haotična situacija, povređeni ljudi, nismo znali kuda bežimo. Pravo je čudo što nije bilo većih posledica. Kasnije smo čuli da je bomba podmetnuta pod automobil nekog biznismena - rekla je ona. 
 
O događaju je obavešteno Ministarstvo inostranih poslova i ambasada Crne Gore u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar, navodi RTCG.    


  • Izvor
  • pink.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ovi eksponati se iz mnogih razloga nikada ne iznose iz svog muzeja. Svaki muzej u svetu je zainteresovan za iznajmljivanje svojih eksponata drugim institucijama koje negde drugde organizuju izložbe, jer...Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR ukrajinske snage su za protekla 24 sata 22 puta napale teritoriju DNR.Pod vatrom ukrajinskih snaga našlo se 8 naseljenih mesta Republike.Ostale novosti iz rubrike »