Python
Početna stranica > Novosti

RT: Tramp potpisao naredbu kojom se sankcionišu banke koje trguju sa Pjongjangom

RT: Tramp potpisao naredbu kojom se sankcionišu banke koje trguju sa Pjongjangom
21.09.2017. god.


Izvor:
Vostok, RT

Predsednik SAD Donald Trump potpisao je izvršnu naredbu koja daje široka nova ovlašćenja za sankcionisanje pojedinaca, kompanija i finansijskih institucija koje olakšavaju trgovinu i trguju sa Severnom Korejom.

"Najavljujem novu izvršnu naredbu koja će značajno prošiti obvlašćenja kako bi se ciljali pojedinci, kompanije i finansijske institucije koje trguju sa Severnom Korejom", rekao je Tramp.

"Naša nova izvršna odluka će smanjiti izvore prihoda koji finansiraju napore Severne Koreje da razvijaju najsmrtonosnije oružje poznato čovečanstvu", rekao je Tramp novinarima.

Saopštenje Trampa učinjeno je pre sastanka sa liderima Japana i Južne Koreje na marginama generalne sednice UN-a.

Tramp je takođe rekao da je Kineska Centralna banka naredila drugim kineskim bankama da prestanu da rade sa Severnom Korejom.

On je rekao da su tekstilna, ribarska, informaciona tehnologija i proizvodna industrija Severne Koreje među mogućim ciljevima.

Tramp je rekao da će ta mera takođe poremetiti druge trgovinske veze za Severnu Koreju, te da je ideja ove mere zaustavljanje programa nuklearnog oružja. Tramp je rekao da "tolerancija za ovu sramotnu praksu mora da se završi sada".

Tokom saopštenja, novinari su pitali Trampa da li je dijalog još uvek moguć sa Pjongjangom, a on je odgovorio: "Zašto ne?"


Savet bezbednosti UN je već uveo znatne ekonomske sankcije protiv Severne Koreje, uključujući isporuke nafte i drugih derivata korišćenih za testiranje raketa, nakon što je Pjongjang navodno testirao hidrogensku bombu.  • Izvor
  • foto: © Yuri Gripas / Reuters/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost