BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Sofija Knežević: Umetnost raspevavanja

Sofija Knežević: Umetnost raspevavanja
24.11.2020. god.

Mlada džez vokalistkinja Sofija Knežević bila je izuzetno produktivna tokom pandemije. 

Nakon objavljivanja albuma “Sofijazz”. koji je u poslednjih par meseci dobio veliki broj nominacija i nagrada, nije gubila vreme i upravo je objavila svoju drugu knjigu pod nazivom  "Umetnost Raspevavanja".

Ovaj kreativno strukturiran i vrlo informativan vodič uključuje kombinaciju edukativnih vežbi koje se bave nekim od najsloženijih vokalnih tema i problema. Od “visokog larinksa” i različitih delova  vokalne anatomije, do 19 svestranih vežbi koje bi trebalo da budu u knjizi svakog modernog vokaliste.

Dosta mladih vokalnih profesionalaca ne uspeva da ostvari svoje snove zbog oštećenja na glasnicama ili nemogućnosti izvođenja određenog repertoara. Ova knjiga je sveobuhvatno i zanimljivo delo, skrojeno da pomogne bilo kom izvođaču glasa bez obzira na nivo stručnosti.

Sofija Knežević daje i detaljna objašnjenja i analizu različitih vokalnih problema, kao i na koji način mogu da se reše, održavajući glas svežim, fleksibilnim i dugotrajnim.

 

M. N.  

Foto: Arhiva 

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Takmičarski program drugog festivalskog dana činili su filmovi: „Dome, slatki dome“, rediteljke Agate Pušč iz Poljske, „Velika dostignuća“, reditelja Nikole Vučinića iz Crne Gore, „Taknuto-maknuto“, Vere


Četrnaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf počeo je večeras na web adresi kustendorf.online i trajaće do 25. januara 2021. godine.

Četrnaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf počinje danas i trajaće do 25. januara 2021. godine. Ove godine, festival se održava onlajn i može da se prati preko digitalne...


Svako je detinjstvo imao na svoj način: neko u bioskopima, neko u cirkusu ili zabavnim parkovima, a neko je leti praktično živeo na obližnjem jezeru, imitirajući sirene. Na primer,...


Ovi vojni horovi i orkestri će vas raspevati, razmrdati i zagrejati za novogodišnje praznike


Ostale novosti iz rubrike »