Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Zlatni vitez 2020“ pukovniku Slaviši Goluboviću za knjigu „Pad noćnog sokola“

„Zlatni vitez 2020“ pukovniku Slaviši Goluboviću za knjigu „Pad noćnog sokola“
10.10.2020. god.

Pukovnik u penziji Slaviša Golubović za knjigu „Pad noćnog sokola“ u prevodu na ruski jezik dobitnik je prestižnog međunarodnog priznanja „Zlatni vitez 2020“ – Zlatna diploma u kategoriji Istorija slovenskih naroda, na XI Međunarodnom književnom forumu „Zlatni vitez“ koji je ove godine održan u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
 
Knjigu „Pad noćnog sokola“ objavio je Medija centar „Odbrana“ 2016. godine  i do sada je imala dva izdanja. Izdavač knjige na ruskom jeziku je izdavačka kuća „Vizantija“ iz Beograda, a urednik izdanja je istoričar Dejan Ristić.
 
Međunarodni književni forum „Zlatni vitez“ održava se u okviru Slovenskog foruma umetnosti „Zlatni vitez“ i okuplja književnike, naučnike i publiciste koji pišu na ruskom jeziku, a čija dela odgovaraju krilatici „Za moralne ideale, za uzdizanje ljudske duše“.
 
Organizacionom odboru XI Međunarodnog slovenskog književnog foruma „Zlatni vitez“ ove godine pristiglo je 188 književnih, naučnih i publicističkih dela iz Ruske Federacije, Kine, SAD, Italije, Republike Srbije, Argentine, Jermenije, Belorusije, Bugarske, Moldavije, Poljske i Ukrajine.
 
Organizatori Književnog foruma su Međunarodni forum „Zlatni vitez“, Savez pisaca Rusije, Savezna agencija za štampu i masovne komunikacije, kao i Izdavački savet Ruske pravoslavne crkve.
 
Nagrade laureatima biće uručene na svečanosti 15. oktobra u Moskvi. Zbog ograničenja putovanja zbog pandemije korona virusa nagrade će biti uručene samo autorima iz Ruske Federacije, dok će ostalima biti uručene u naknadnom terminu.
 
Rusko izdanje knjige „Pad noćnog sokola“ već je našlo svoje mesto u vojnim školama i akademijama, važnim institucijama prosvete, nauke i kulture Ruske Federacije, naučnim i intelektualnim krugovima, kao i među širokom čitalačkom publikom ruskog govornog područja.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Mlada džez vokalistkinja Sofija Knežević bila je izuzetno produktivna tokom pandemije.  Nakon objavljivanja albuma “Sofijazz”. koji je u poslednjih par meseci dobio veliki broj nominacija i nagrada, nije gubila vreme...

Vojnofilmski centar „Zastava film“, ustanova u sastavu Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, 14. novembra obeležava 72 godine postojanja i rada. Istrajno i vredno beležeći filmom vojnički život...


Snimanje filma počinje u oktobru iduće godine, paralelno sa snimanjem prvog Nasinog blokbastera sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi.

Izložbom „Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu, 1941-1945“ Galerija Doma Vojske Srbije učestvovaće na ovogodišnjoj manifestaciji „Muzeji za 10” koja se održava od 9. do 15. no


Donbas je moja ljubav, Donbas je moja bol Sinoć, kada sam još jednom prošetala vlažnim jesenskim gradom, srela sam puža. Puzao


Ostale novosti iz rubrike »