Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Dodeljene novinarske nagrade 'Slađana Veljković'

Dodeljene novinarske nagrade 'Slađana Veljković'
09.09.2020. god.

 U organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO), večeras su na prigodnoj svečanosti, u etno selu Vile Jefimije,  uručene novinarske nagrade “Slađana Veljković”, ovogodišnjim laureatima.

 
Nagrada za novinarski poduhvat pripala je Radomanu Iriću, novinaru iz Vranja, nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima Dejanu Dimiću uredniku portala vranjenews.rs, dok je priznanje za najbolju reportažu pripalo Jeleni Marinović, novinarki RTS za reportažu „Pristojan krov nad glavom, pre zime – imperativ za malu Nađu”.
 
Okolnosti sa epidemijom korona virusa, nametnule su da ove godine bude uručena još jedna nagrada, nagrada za najbolju kovid reportažu, koja je po odluci žirija pripala novinarki Večernjih novosti Jeleni Ćosin.
 
Kompanija „Alfa plam“ sponzor je ovogodišnjih novčanih priznanja, dok je nagradu za kovid reportažu donirala Hemijska industrija Vranje HIV.
 
Simbolično predstavnik kompanije Alfa uručio je donatorsku povelju, kompaniji Knauf koja se obavezala da će biti sponzor nagrade naredne godine.
 
Žiri koji je radio u sastavu Momčilo Popović, šef deska Večernjih novosti, Gordana Bjeletić, glavna i odgovorna urednica Južnih vesti i Bratislav Ilić novinar TV Prva i B92, doneo je odluku o pobednicima u selekciji od 86 pristiglih radova.
 
 
U ime Grada, ovogodišnjim laueratima čestitala je zamenica gradonačelnika Zorica Jović. Ona je rekla da predstavnici medija, kolege, ne treba da zaborave lik i delo Slađane Veljković, dodajući da je upravo jedan od načina da pišu na način na koji je ona to radila. Slađana Veljković bila je cenjeno ime u svetu novinarstva, jedna od najboljih na jugu Srbije. Britkog stila, prepoznatljivom strašću i posvećenošću, činjenicama umesto improvizacijama, ostavila je upečatljiv trag u srpskom novinarstvu.
 
 
(VOM) 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Povodom obeležavanja 75 godina od završetka Drugog svetskog rata, u Domu Vojske Srbije u Beogradu grupa autora iz Vojnog arhiva, Vojnog muzeja, Istorijskog arhiva Požarevac i Medija centra „Odbrana”...


Pukovnik u penziji Slaviša Golubović za knjigu „Pad noćnog sokola“ u prevodu na ruski jezik dobitnik je prestižnog međunarodnog priznanja „Zlatni vitez 2020“ – Zlatna diploma u kategoriji Istorija...

Najpoznatija ruska operska i baletska scena otvorila je novu, 245. sezonu. Njena prva polovina biće posvećena 180. godišnjici Petra Čajkovskog i izvodiće se njegova dela - baleti „Evgenije Onjegin“,...


  Popularni voditeljski tandem, Igor Brakus i Smiljan Banjac, pokrenuli su novi projekat, dosad neviđen na domaćem medijskom nebu. 

Mnoge metro stanice u centru ruske prestonice liče na prave dvorce. A krasi ih rasveta nepojamne lepote, piše 


 U Galeriji Narodnog muzeja otvorena je izložba „Međuprostor”, četiri autorke Ana Piljić Mitrović, magistar slikarstva, Nevena Popović, doktor vajarstva, Milena Putnik, doktor višemedijske umetnosti i Mirjana Odić, magistar umetnosti...


Ostale novosti iz rubrike »