Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Svečano zatvoren 4. Pozorišni Kustendorf

Svečano zatvoren 4. Pozorišni Kustendorf
27.10.2019. god.

Na Mećavniku je sinoć, nakon predstave „Moje dete“ Srojana Srdića, svečano zatvoren 4. Pozorišni Kustendorf.
 
Ove godine su se za nagradu „Zlatni list“ takmičile četiri studentske predstave – dve iz Srbije, jedna iz Poljske i jedna Rusije.
 
Žiri u sastavu Jovana Stojiljković, Veljko Mićunović i Jelena Mijović, donoseći odluku o najboljoj predstavi, najboljem glumcu i glumici i najboljoj režiji, odlučio je da nagrada „Zlatni list“ pripada:
 
„Cijena života“ Filmske akademije iz Lođa proglašena je najboljom predstavom, dok je Milji Mazarak pripala nagrada za režiju. Sergej Čurakov i Sofija Mijatović proglašeni su za najbolje glumce festivala.
 
 
foto: Kustendorf
 
– Kao što sam obećao juče, otvaram peti festival koji će se otvoriti iduće godine u isto vreme – rekao je Emir Kusturica.
 
Selektor Festivala, kao i prethodnih godina, je reditelj Milan Nešković, koji je ranije rekao da je selekcija bazirana na odnosu pojedinca i društva i problemima sveprisutnog nedostatka empatije.
„Sve predstave se bave osobama koje se nisu snašle u društvu pojedinaca i tragaju za sobom i svojim identitetom, kao uostalom i pozorište“, rekao je Nešković.
 
Ovogodišnji pozorišni festival održava se pod sloganom „Društvo spektakla“ i pokušao je da odgonetne mesto i ulogu pozorišne umetnosti u aktuelnom društvu u kojoj je spektakl u osnovi svega, te predstavlja ne samo osnovni element razonode, već i vladajući oblik života.

Organizator ove manifestacije je „Rasta internacional“, uz podršku kompanije NIS koja je i ove četvrte godine generalni sponzor Pozorišnog Kustendorfa.
 
Pružanje podrške projektima iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja, sa posebnim akcentom na razvoj mladih talenata, jedan je od strateških ciljeva kompanije NIS, koji se realizuju pod sloganom „Budućnost na delu“.
 
Milan Ružić, Iskra


  • Izvor
  • Foto: Kustendorf/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

 U Medijskom skloništu u Vranju održana  je promocija knjige „Oči u oči sa političkom korupci


Povodom obeležavanja 75 godina od završetka Drugog svetskog rata, u Domu Vojske Srbije u Beogradu grupa autora iz Vojnog arhiva, Vojnog muzeja, Istorijskog arhiva Požarevac i Medija centra „Odbrana”...

Pukovnik u penziji Slaviša Golubović za knjigu „Pad noćnog sokola“ u prevodu na ruski jezik dobitnik je prestižnog međunarodnog priznanja „Zlatni vitez 2020“ – Zlatna diploma u kategoriji Istorija...


Najpoznatija ruska operska i baletska scena otvorila je novu, 245. sezonu. Njena prva polovina biće posvećena 180. godišnjici Petra Čajkovskog i izvodiće se njegova dela - baleti „Evgenije Onjegin“,...

  Popularni voditeljski tandem, Igor Brakus i Smiljan Banjac, pokrenuli su novi projekat, dosad neviđen na domaćem medijskom nebu. 


Mnoge metro stanice u centru ruske prestonice liče na prave dvorce. A krasi ih rasveta nepojamne lepote, piše 


Ostale novosti iz rubrike »