booking.com
Početna stranica > Novosti

Ukrajina neće nastupiti na dečijoj pesmi Evrovizije zbog nedostatka novca

Ukrajina neće nastupiti na dečijoj pesmi Evrovizije zbog nedostatka novca
09.07.2018. god.


Ove godine Ukrajina neće biti u mogućnosti da učestvuje na međunarodnoj dečijoj pesmi Evrovizije zbog kritično nedovoljnog finansiranja, navodi se na websajtu nacionalnog javnog radio-televizijskog servisa.

"Učešće na dečijoj Evroviziji uključuje značajne troškove kompaniju u fazi kvalifikacija, kao i obavezni doprinos Evropskoj radiodifuznoj uniji - organizatoru takmičenja - za učešće na takmičenju", - navodi se u saopštenju.


Navodi se da ove godine, NOTU neće moći da pokrije troškove po prvi put, i
majući u vidu da je ove godine za televiziju i radio obezbeđeno samo 776 miliona grivni (oko 39 miliona dolara) budžeta, a što ne pokriva tekuće troškove poslovanja.

Dečija Evrovizija će se održati u Minsku u novembru, a prošle godine pobednik je bila Polina Bogusevič iz Rusije sa pesmom "Vings".

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • foto: © Foto : European Broadcasting Union / GPB/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Poznata srbska glumica Ivana Žigon na poseban način je, na proslavi „ Pokoljenja djela sude„, koja je održana u Budvi, podsjetila na epopeju Solunaca, izvodeću poemu „Plava grobnica“ Milutina...

U organizaciji udruženja „Bute Dobri“ grupa novosadskih umetnika uradila je najveći mural u Srbiji, posvećen Kralju Petru I Karađorđeviću. Mural se nalazi na Bulevaru Kralja Petra I, u novosadskom...


Na Mećavniku je proglašenjem najboljih glumaca, predstave i režisera zatvoren Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice koji se treću godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS.


Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević dobiće sledeće godine spomenik u centru grada, pišu Večernje novosti. Spomenik će, prema pre


Ostale novosti iz rubrike »