booking.com
Početna stranica > Novosti

Bilja Krstić raspjevala talente

Bilja Krstić raspjevala talente
03.06.2018. god.
Počele vokalne radionice u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjaluci

Banjaluka, 3. juna – Muzička radionica tradicionalnog pjevanja, koju vodi istaknuta muzička umjetnica Bilja Krstić počela je danas u Banjaluci, u koncertnoj dvorani Muzičke škole „Vlado Milošević“.

Sama tema „Od izvora do stilizacije“ privukla je darovite učenike muzičke škole iz Banjaluke, Doboja i Dervente, ali i profesore sa Akademije umjetnosti u Banjaluci.  

Proglašavajući radionicu otvorenom, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, koji je bio i inicijator da se radionice Bilje Krstić organizuju u Banjaluci,  rekao je da je cilj da se mladima koji imaju talenta i koji žele da se muzički obrazuju omogući da uče od najboljih, a Bilja Krstić  je, kako je naveo, vodeći autorit za vokalno pjevanje. 

-Drago mi je što sam imao priliku da prisustvujem radionici i vidim sa koliko ljubavi i energije Bilja Krstić i njena asistentkinja Nataša Mihaljinac raspjevavaju djecu, pružaju im nova znanja i otkrivaju kako da uvježbaju i savladaju najteže zadatke u vokalnom izvođenju. Lijepo je što imamo toliko talentovanih učenika koji žele da se usavršavaju u muzici. Vjerujem da će ove radionice zaživjeti i privuće mlade i iz ostalih dijelova Republike Srpske,istakao je Talić.
 
Bilja Krstić zahvalila je predsjedniku Skupštine grada, Zoranu Taliću na pozivu da dođe u Banjaluku i direktoru Muzičke škole „Vlado Milošević“, koji je prepoznao značaj ovog vida rada sa mladima.  
 
 
Naglasila je da ima mnogo talentovane djece za pjevanje i u Srbiji i u Republici Srbskoj i da je veoma važno to što oni žele da njeguju tradicionalnu muziku.
 
-Ako krenete bilo kojom rekom uzvodno,stići ćete do izvora. Tako je i sa narodnom muzikom. Izvor mali, a obale široke. Od nekoliko kapi nastale su moćne bujice. Od nekoliko tonova nastala je izuzetna muzika, posebna i prepoznatljiva, pravljena za dušu instiktom i srcem, koju je poslao neko sa izvora, istakla je Bilja Krstić. 
 
 
Dodala je da pjevajući tradicionalne pjesme mi komuniciramo sa našim precima.
Direktor Muzičke škole, Damir Jovanić istakao je da se dvodnevna radionica Bilje Krstić održava u okviru Festivala folkora i da je velika čast sarađivati sa Biljanom Krstić koja je jedan od najvećih poznavalaca i čuvara izvornog pjevanja.


  • Izvor
  • FOTO: V. TRIPIĆ


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Poznata operska pevačica Monserat Kabalje preminula je u 85. godini. u bolnici u Barseloni. Poznata je po interpretacijama Rosinijevih, Belinijevih i Donicetijevih opera. Tokom karijere izvodila je preko 90 različitih...

Patriotska drama Andreja Volgina govori o usiljenom maršu ruskog mirovnog bataljona dugom 600 kilometara iz Bosne do vojnog aerodroma na Kosovu i o prethodnoj operaciji ruskih specijalnih jedinica koje...


Poznati srbski glumac Predrag Ejdus preminuo je večeras posle duže bolesti u 72. godini, prenosi RTS Prvak Drame Narodnog pozorišta u Beo


Nakon što su se okupile u Sarajevu, dvadeset ljepotica iz BiH stiglo je u prekrasan grad Vodice, a domaćin ovogodišnjih priprema je hotel Imperial u kojem se najljepše djevojke...


Ostale novosti iz rubrike »