booking.com
Početna stranica > Novosti

Dani Srbije u Mosvki: Srbski osnovci sa drugarima iz Rusije

Dani Srbije u Mosvki: Srbski osnovci sa drugarima iz Rusije
12.02.2018. god.


Od 13. do 16. februara "Dani Srbije" održaće se u organizaciji Međunarodnog programa saradnje škola  - "Most prijateljstva", između Državne obrazovne ustanove Grada Moskve "Škola br. 1279" i Omladinskog centra "Škola mira" iz Kragujevca. Dani "Dani Srbije" takođe se orhanizuju povodom 180. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Srbije.

Naziv programa je "Kulturno-istorijske i književne veze između Rusije i Srbije".


U okviru programa, takođe će biti predstavljeni obrazovni i istraživački projekti na teme:

"Ko su južnoslovenovi"


"Srbski jezik"


"Dinastija Karađorđević"


"Srbija danas"  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Francuski glumac Žerar Depardje i srbski režiser Emir Kusturica pozvani su na jubilarni Međunarodni ekonomski forum na Jalti, rekao je Sputnjiku jedan od predsednika društvene organizacije „Poslovna Rusija“ i...


Ministarstvo kulture Ruske Federacije organizuje 21-22 februara niz manifestacija pod nazivom „Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji“ uz podršku ambasade Rusije u Srbiji i Ruskog centra za nauku i...

Direktor Andrićevog instituta u Andrićgradu Emir Kusturica uručio je „Veliku nagradu ’Ivo Andrić‘“ za životno delo književniku Goranu Petroviću.


  Intervju srbskog glumca i ambasadora srpske kulture u Rusiji Miloša Bikovića za Russia beyond o filmskom festivalu Ku

Ruski crtani film „Maša plus kaša“, koji je epizoda serije „Maša i Medved“, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda. Postao je najgledaniji `crtać` na internetu jer je dosad odgledan više...Ostale novosti iz rubrike »