booking.com
Početna stranica > Novosti

Najskuplja slika na svetu - na jahti Saudijskog Princa?

Najskuplja slika na svetu - na jahti Saudijskog Princa?
11.06.2019. god.

 

Jedna on najvrednijih slika u istoriji, "Salvador Mundi" Leonarda da Vinčija, najverovatnije se nalazi na jahti "Serena" prestolonaslednika Saudijske Arabije.

 
Kako piše portal Artnet, sliku je u ime Mohameda bin Salmana kupio jedan od članova Saudijske kraljevske porodice 2017 godine, na aukciji kuće Kristi.
Zanimljivo je i da su Artnet i Blumberg pronašli sliku tako što su pratili javno dostupne podatke na internetu o kretanju mega-jahti.
 
"Salvador Mundi" (Spasitelj celog sveta) se pripisuje nekolicini autora koji su radili u ateljeu Da Vinčija, a prodata je 2017 za neverovatnih 450 miliona dolara, što je čini najskupljom slikom i najskupljim umetničkim delom ikada prodatim. 
 
Treba podsetiti da je milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts svojevremeno kupio dnevnik Leonarda da Vinčija za 35 miliona dolara.
 
Ivan Trajković 
 
Foto : Twitter
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Požari širom Južne Amerike, Brazila i Amazonije, ali i u Sibiru, Španiji i Grčkoj utiču na celu planetu. Iako je lako ovde u Srbiji reći - ma to je...


  Američki predsednik Donald Tramp je povukao nominaciju Republikanskog kongresmena Džona Retklifa za mesto D

Hakeri su postali toliko dobro obučeni i vešti, i sa toliko resursa da ne prezaju od napada ni najveće svetske agencije.


Iako će državni provajder Etesca ostati jedini zvanični operator, nova pravila znače da će građani moći da prave sopstvene mreže računara i dele pristup internetu kao i da razmenjuju...

Cilj ovakvih pravila je provera ekstremističkog sadržaja, povezanost sa terorističkim grupama ili "akterima koji krše pravila i propise SAD".


Novo rukovodstvo Ukrajine sumnja da su članovi kabineta bivšeg predsednika uklonili servere, hard diskove i ostalu opremu.


Ostale novosti iz rubrike »