booking.com
Početna stranica > Novosti

Putin: Rusija spremna da sarađuje sa svima radi jačanja načela sporta

Putin: Rusija spremna da sarađuje sa svima radi jačanja načela sporta
13.06.2018. god.


Rusija je uvek poštovala princip „sport van politike“ i spremna je da sarađuje sa svima radi jačanja načela sporta, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na kongresu Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija.


„Želeo bih posebno da naglasim vernost međunarodnog fudbalskog saveza principu ’sport van politike‘. Rusija se uvek pridržavala takvih pristupa i želi najbližu saradnju sa svima koji su raspoloženi za razvoj i jačanje načela sporta, njegov bezgranični humanistički potencijal“, naglasio je predsednik.

Putin je zahvalio FIFA i fudbalskoj zajednici za pomoć u organizaciji prvenstva.

Ruski lider je istakao da priprema tako velikog sportskog događaja nije stvar samo država-organizatora već i stručnjaka i entuzijasta čitave svetske fudbalske porodice i zahvalio im je na pomoći.

U Rusiji se od 14. juna do 15. jula održava Svetsko prvenstvo u fudbalu.


  • Izvor
  • foto: © Sputnik / Alekseй Družinin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF) odobrila je učešće na međunarodnim turnirima u neutralnom statusu za više od 40 ruskih atletičara, navodi se u saopštenju te organizacije.


XIX Međunarodni mini basket festival «Rajko Žižić» počeo je danas u hali broj 3 Beogradskog sajma i trajaće do nedelje, 20. januara 2019. godine. Festival koji nosi ime našeg...

 Čovek koji je bio simbol jednog vremena, fudbaler čije će se ime i prezime uvek izgovarati sa poštovanjem i divljenjem rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu. Legenda Crvene...


Ruska Savezna služba za nadzor u oblasti veza, informacionih tehnologija i komunikacija (Roskomnadzor) je započela proveru britanske redakcije „Bi-Bi-Si njuza“ na teritoriji Rusije, kao i sadržaja portala ove novinse...


Srbija će biti glavni domaćin Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021. godine. Pored nas prvenstvo će biti organizovano u Bugarskoj, Rumuniji i Grčkoj. Završnica takmičenja biće organizovana u Srbiji.


Ostale novosti iz rubrike »