booking.com
Početna stranica > Novosti

Priština prijavila karate ekipu za Evropso prvenstvo u Srbiji

Priština prijavila karate ekipu za Evropso prvenstvo u Srbiji
03.05.2018. god.


Za učešće na 53. Evropskom prvenstvu u karateu, koje će biti održano od 9. do 13. maja u novosadskom „Spensu“, zvanično je stigla 51 prijava, među kojima je i „aplikacija“ Prištine, kaže predsednik Karate saveza Vojvodine i član Organizacionog odbora predstojeće smotre evropskih karatista Strahinja Tepavčević.


„Večernje novosti“ dodaju, pozivajući se na nezvanične podatke, da Karate federacija Srbije (KFS) intenzivno radi na tome da se na predstojećem EP u Novom Sadu ispoštuju preporuke Vlade Srbije, koje se odnose na nastupanje Prištine.

Prema navodima izvora lista iz KFS, sportisti tzv. države Kosovo mogu da nastupe isključivo statusno neutralno, odnosno pod imenom i prezimenom ili obeležjima Evropske karate federacije.

„Novosti“ napominju da, u skladu sa preporukama Vlade Srbije, nije moguće da nastupaju sa bilo kakvim simbolima tzv. države Kosovo.

„Jeste, stigla je prijava za učešće takozvane države Kosovo, a šta će se dalje dešavati, do starta šampionata, odnosno do zvaničnog merenja za takmičare, koje je zakazano za 9. maj, videćemo. Naš stav o tom pitanju se nije promenio i jasno je da ćemo se mi kao organizatori ponašati u skladu sa instrukcijama i odlukom Vlade Republike Srbije“, rekao je Tepavčević za „Novosti“.

On je podsetio da se reprezentacija tzv. države Kosovo nije pojavila na Balkanskom prvenstvu u karateu, koje je održano proteklog vikenda u Beogradu.

„Mi smo o svemu obavestili evropsku kuću karatea. Slavoljub Piper, predsednik Karate federacije Srbije, predočio je Špancu Antoniju Espinozi, predsedniku Svetske i Evropske karate federacije, da bi dolazak ekipe tzv. države Kosovo nama predstavljao problem. S druge strane, može da se desi da ni ne dođu u Novi Sad. Preostaje nam jedino da čekamo i da vidimo rasplet događaja“, rekao je Tepavčević.

Predsednik Karate saveza Vojvodine naglasio je da je rok za prijave bio 30. april do ponoći i da u Novi Sad, po najavama, dolazi cela Evropa.

Pored takmičarskog dela, na Evropskom šampionatu koji podržava Grad Novi SAD, Pokrajinska vlada i Ministarstvo sporta, biće održan i kongres Evropske karate fondacije, dodaju „Novosti“.  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti. Vladimir Astapkovič/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF) odobrila je učešće na međunarodnim turnirima u neutralnom statusu za više od 40 ruskih atletičara, navodi se u saopštenju te organizacije.


XIX Međunarodni mini basket festival «Rajko Žižić» počeo je danas u hali broj 3 Beogradskog sajma i trajaće do nedelje, 20. januara 2019. godine. Festival koji nosi ime našeg...

 Čovek koji je bio simbol jednog vremena, fudbaler čije će se ime i prezime uvek izgovarati sa poštovanjem i divljenjem rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu. Legenda Crvene...


Ruska Savezna služba za nadzor u oblasti veza, informacionih tehnologija i komunikacija (Roskomnadzor) je započela proveru britanske redakcije „Bi-Bi-Si njuza“ na teritoriji Rusije, kao i sadržaja portala ove novinse...


Srbija će biti glavni domaćin Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021. godine. Pored nas prvenstvo će biti organizovano u Bugarskoj, Rumuniji i Grčkoj. Završnica takmičenja biće organizovana u Srbiji.


Ostale novosti iz rubrike »