Python
Početna stranica > Novosti

Olimpijski komitet Rusije podržano učešće sportista u neutralnom statusu

Olimpijski komitet Rusije podržano učešće sportista u neutralnom statusu
12.12.2017. god.


Predsednik Komisije sportista Olimpijskog komiteta Rusije Sofija Velika saopštila je da je na zasedanju podržano učešće ruskih sportista u neutralnom statusu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine.

„Danas smo održali sastanak, razgovarali o odluci Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o učešću naših sportista u neutralnom statusu. Stav sportista: većina želi da učestvuje na Olimpijskim igrama“, istakla je Velika.

Ona je izjavila da će svaku odluku sportista oni prihvatiti i poštovati.

„Komisija podržava mišljenje onih sportista koji su odlučili ili se odluče da nastupaju u neutralnom statusu i poštuje odluku onih koji neće učestvovati. Izbor je potpuno individualan. Tražimo od ruskog društva da odluku sportista prihvati sa razumevanjem i poštovanjem. Sportisti veoma dobro znaju da neće biti zastave i grba zemlje, ali će oni i dalje predstavljati Rusiju“, rekla je Velika.

„Komisija je pripremila izjavu sportista u kojoj se govori o spremnosti za učešće na Olimpijskim igrama. Predaćemo je na razmatranje olimpijskoj skupštini. Takođe smo pripremili poziv predsedniku MOK-a Bahu da preispita odluku međunarodne organizacije o učešću bez himne i zastave“, dodala je ona.

Konačna odluka o učešću ruskih sportista na igrama u Pjongčangu biće doneta na olimpijskoj skupštini 12. decembra.  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost