Python
Početna stranica > Novosti

Rusije će finansijski podržati sportiste koji su isključeni sa Olimpijade

Rusije će finansijski podržati sportiste koji su isključeni sa Olimpijade
08.12.2017. god.


Vlada Rusije će finansijski podržati sportiste koji su isključeni sa Olimpijskih igara 2018. godine, rekao je novinarima zamenik ruskog premijera Vitalij Mutko.

„Radi se o materijalnoj podršci sportista, o grantovima, o stipendijama. Naravno, još postoje problemi rada, zapošljavanja“, prokomentarisao je Mutko nalog ruskog premijera Dmitrija Medvedeva da se obezbedi podrška sportistima koji su isključeni sa Olimpijskih igara u Pjongčangu.

Podrška, prema njegovim rečima, takođe uključuje organizaciju i pomoć u učešću na takmičenjima.

„Pored pitanja materijalnog plana, to su pitanja nekih isplata, stipendija i to su pitanja nagrada. Ako mu je uslovno dozvoljeno, pobedio je na takmičenju, dobio bi za to neku nagradu. Ako pokaže na našem ruskom takmičenju isti rezultat mi možemo da izjednačimo i isplatimo isto kao da je to pokazao na međunarodnim takmičenjima“, objasnio je Mutko.

Međunarodni olimpijski komitet doneo je odluku da dozvoli ruskim reprezentativcima da se takmiče na Olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine, ali će reprezentacija biti nazvana „olimpijski sportisti iz Rusije“. Takođe, članstvo Olimpijskog komiteta Rusije u MOK-u je suspendovano.  • Izvor
  • Foto: sport.kazanfirst.ruIstočnik/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost