Ruskim paraolimpijcima zabranjeno da učestvuju na OI 2018.
booking.com
Početna stranica > Novosti

Ruskim paraolimpijcima zabranjeno da učestvuju na OI 2018.

06.09.2017. god.


Međunarodni paraolimpijski komitet (MPK) odlučio je da zabrani Paraolimpijskom komitetu Rusije da učestvuje u međunarodnim takmičenjima zbog optužbi za korišćenje dopinga, saopštio je predsednik MPK-a Filip Krejven.

„Prema preporuci Radne grupe MPK-a Upravni odbor MPK je odlučio da zadrži suspenziju Paraolimpijskog komiteta Rusije do dalje revizije planirane za novembar 2017. godine nakon sastanka Odbora za fondacije Svetske antidoping agencije (VADA)“ rekao je Krejven.

„Ruski sportisti moći će da se takmiče na kvalifikacionim takmičenjima za Paraolimpijske igre 2018. godine kao nezavisni učesnici. Zatim, ako PKR ispuni sve kriterijume i bude obnovljen, svim sportistima koji su se kvalifikovali biće dozvoljeno da nastupe na Paraolimpijskim igrama. Po mom mišljenju, to je najbolji podsticaj za PKR da ispuni sve preostale kriterijume“, istakao je Krejven.

Međunarodni paraolimpijski komitet objavio je 7. avgusta 2016. da suspenduje članstvo Paraolimpijskog komiteta Rusije (PKR) u MPK-u i da zabranjuje ruskim paraolimpijcima da učestvuju na Igrama u Brazilu 2016. godine nakon razmatranja izveštaja komisije Svetske antidoping agencije (VADA) koju je predvodio Ričard Maklaren.  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost