Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Starac, Srbin pretučen u Hrvatskoj, doživio predinarktno stanje, a hrvatska plicija privodi žrtvu, a ne napadače

Starac, Srbin pretučen u Hrvatskoj, doživio predinarktno stanje, a hrvatska plicija privodi žrtvu, a ne napadače
24.08.2019. god.
Dobrivoje Arsić (70) hrvatski državljanin, inače srbski povratnik, koji je 20. avgusta u Viškovu povređen i vređan po nacionalnoj osnovi ispričao je sve pojedinosti napada.

 Arsić je za "Index.hr" rekao da je u utorak uveče, oko 20 časova, stigao kombijem iza zgrade gde inače stalno parkira u jednoj slepoj ulici.

 
- Jedno vozilo je bilo već stajalo tamo. Izašao sam iz kombija i tamo je u susednoj zgradi, na spratu stajao jedan čovek. Ja sam ga pitao zna li čiji je to auto, a on je rekao da ne zna i povukao se unutra. Neka deca su se igrala i ja sam ih pitao znaju li čiji je auto. Jedan dečko mi je kazao: 'Pa on je kod nas u gostima.' Pitao sam ga: 'A što ti je bio onaj čovek?' A on kaže: 'Tata.' Dakle, u gostima mu je bio vlasnik vozila, a ne zna čiji je to auto. Pričekao sam još malo, on se opet pojavio i rekao sam mu da baci ključ da pomaknem malo auto, pa ću dati malom ključ. On ništa, brzo se vratio u stan. Ja sam čekao još malo vani, a dečko od tog vlasnika vozila je išao okolo i zvao "tata, tata", 
 
On kaže da, pošto nije znao šta da uradi, ostavio je kombi i otišao u stan.
 
- Nakon nekog vremena opet sam se spustio dole da pomaknem vozilo i da vidim je li on stigao ili nije. Međutim, kad sam stigao do kombija, on je počeo odozgo da viče: 'Majku ti tvoju srpsku', 'silazim da te ubijem'... Ja sam rekao: "Dobro, pričekajte malo da pozovem policiju" Ja sam se vratio kod svoje zgrade, nazvao sam policiju i ušao sam u svoj stan - kaže Arsić.
 
S ljudima s kojima je došao u sukob nikada nije razgovarao. Oni su mu, kaže, znali ime i prezime.
 
"Molio sam ih da me ne udaraju, jer sam operisan"
 
- Nakon nekog vremena supruga me zove, kaže hitno trebaš da pomeriš auto. Rekao sam nema problema, sad ću. Uzeo sam ključeve, supruga se spremila i izašla sa mnom. Zanimljivo je da su me zvali po imenu i prezimenu. Otkud oni znaju da se ja zovem Dobrivoje Arsić? Ja nikad nisam s tim ljudima komunicirao niti znam bilo što o njima. Znači da je to sve bilo namešteno u režiji, da čekaju malo da padne mrak pa da izvedu cirkus. I onda malo posle toga, čim smo supruga i ja sišli da idemo prema vozilu, tamo me je čekao taj vlasnik automobila i vlasnik stana i taj vlasnik automobila mi je rekao: 'J***m ti srpsku majku, ubićemo te.' Nasrnuo je na mene i udario me u slepoočnicu, posle u rame, po grudima nekoliko puta... Ja sam rekao: "Molim vas nemojte, operisao sam srce" A on je rekao: 'Neka, majku ti j***m, umri.' Posle toga sam krenuo prema autu, a on me udario otpozadi po gl avi. A ovaj vlasnik vozila, zamislite koje ironije, kaže vidite ove gore, a oni su se na terasi poređali kao da gledaju film, oni su nam kazali da si ga ti prvi udario - priča povređeni Arsić.
 
Arsić kaže da je potom ušao u vozilo i da se nije dobro osećao. Zvao je policiju i rekao im šta se dogodilo.
 
- Rekli su da je ekipa pošla. Pomerio sam kombi, njegova supruga pomerila je njegovo vozilo, a onda su se brzo zamenili, on je uzeo volan i zbrisali su. Onda sam ja otišao u stan i preko pola sata nakon drugog poziva policija je došla. Rekao sam: "Sigurno ste čekali da se pobijemo, da bude mrtvih, pa da dođete. Ispričao sam situaciju i jedan policajac je rekao: 'Imate varijantu da idete s nama i sutra kod sudije za prekršaje, i to je jako velika kazna" - nastavlja Arsić.
 
Arsić je rekao da je upitao policajca zašto bi on išao kod sudije kad je on napadnut.
 
- A on mi kaže: "Idem da vidim sa šefom" Policajac je izašao van i valjda s nekim razgovarao i kad se vratio kaže: "Ili idete s nama ili da upozorimo toga" Kažem, hajde, neka ga upozore pa ćemo sutra valjda drugačije reagovati. Tako se i dogodilo. Ja sam sutra išao u MUP da tražim zapisnik i posle toga sam prijavio sve u Srbsko narodno veće i otišao sam u konzulat Srbije gde su mi rekli da napišem izjavu i odem kod lekara. To sam i uradio, lekarka mi je na EKG-u utvrdila predinfarktno stanje. Dakle, tada sam valjda imao infarkt kad se to događalo. Bilo mi je loše, celu noć nisam spavao. Osećam da mi trne leva strane glave. Nažalost, to je sve bilo izrežirano. Mene da privode kod suca za prekršaje sa infarktom, a ja napadnut? - priča Arsić za "Index".
 
Hrvatska policija je u petak saopštila da sprovodi istragu u vezi ovog događaja i da do sada nije prekršajno ili kazneno prijavljena nijedna osoba.
 
 
Komentara (1) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Da život može da bude zaista težak najbolje zna porodica Nikolić iz Mečkovca. Mira, majka troje dece i njen suprug su bez posla i suočavaju se sa teškom materijalnom...

Poznata glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života, preneli su mediji. Prema prvim informacijama, glumica je pronađena u svom stanu na Vračaru.


RT: Srušio se ukrajinski „Boing 737“ pri poletanju u Teheranu, nema preživelih

Vladiku i pojedine vjernike su oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama


Naš reporter iz Mojkovca nam je saopštio da je grupa građana blokirala ulicu kod Hrama Hristovog Roždestva


Ostale novosti iz rubrike »