booking.com
Početna stranica > Novosti

Dejan Anđus pred Višim sudom 9. februara

Dejan Anđus pred Višim sudom 9. februara
17.01.2018. god.
Viši sud u Beogradu zakazao je za 9. februar pripremno ročište u procesu protiv novinara Dejana Anđusa koji se tereti da je iznuđivao novac od jednog biznismena.

 Pripremno ročište će u skladu sa zakonom biti zatvoreno za javnost i na njemu će Anđus imati mogućnost da se kratko izjasni o krivici. 

 
Nakon ročišta, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će bit javno i na kojem će moći detaljno da iznese svoju odbranu. On se na saslušanju u tužilaštvu, nakon hapšenja branio ćutanjem. 
 
Anđus se optužnicom tereti za krivično delo iznuda za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina. 
 
Detalje optužnice tužilaštvo nije saopštilo. Bio je uhapšen 30. juna i u pritvoru je proveo nešto više od mesec dana, kada je početkom avgusta pušten da se brani sa slobode. 
 
Novinar, poznat po "britkom jeziku" prema pisanju medija je osumnjičen da je od jednog biznismena pokušao da iznudi 30.000 evra. Uhapšen je prilikom navodne primopredaje novca, a pojedini mediji su objavili snimak. 


  • Izvor
  • pink.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

 Izricanje presude bilo je zakazano za 10 časova. Međutim, sve je počelo nešto kasnije  zbog ogromne gužve ispred sudnice. Šarić ne prisustvuje izricanju jer, kako je rečeno, nije želeo...


Javno se odričem biološkog brata  Jovanović R. Ranka, 42 godine, rođenog u Pljevljima, zbog zlostavljanja  i nasilja u porodici kojem sam bila izložena celog svog života, od kad znam...

 Beživotno telo K. M. (59) pronađeno je večeras ispred njene kuće u selu Goševo kraj Sjenice, a prema nezvaničnim informacijama, ona je ubijena iz vatrenog oružja.     - Telo je...


U pucnjavi u Banjaluci noćas je ubijen D.O, i to dok je bio u autu, a njegova saputnica je ranjena, saznaju "Nezavisne" nezvanično.Ostale novosti iz rubrike »