BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Podrška unapređenju položaja srbskog naroda izvan matice

Podrška unapređenju položaja srbskog naroda izvan matice
27.11.2020. god.


Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa novoimenovanim vršiocem dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arnoom Gujonom.


Selaković je izrazio očekivanje da će taj organ u sastavu Ministarstva spoljnih poslova nastaviti da dosledno i prioritetno radi na zaštiti prava i interesa i očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta dijaspore i Srba u regionu.

On je istakao da je pružanje pomoći u očuvanju i razvoju duhovne, nacionalne i kulturne samobitnosti srbskog naroda izvan Srbije, pre svega u regionu, posebno važno s obzirom na činjenicu da će uskoro u državama u okruženju biti organizovan popis stanovništva.

Ministar je Gujonu poželeo mnogo sreće i uspeha u radu, izrazivši uverenje da će on, kao osvedočeni borac za bolji položaj srbskog naroda na Kosmetu i za istinu o istorijskim događajima u regionu u protekle tri decenije, u tesnoj saradnji sa resornim ministarstvom, Vladom Srbije i predsednikom Republike, učiniti značajne pomake u poslovima iz svoje nadležnosti.

Gujon je izrazio zahvalnost na prilici da kroz institucije Srbije nastavi da radi za srbski narod, poručivši da će se boriti svim snagama za očuvanje i razvoj duhovnog, nacionalnog i kulturnog položaja srbskog naroda izvan matice, njegovo ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom i očuvanje srbskog jezika i ćiriličkog pisma.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: srbija.gov.rs/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Razlike u oceni protesta na Zapadu i u Rusiji, kao i blokiranje zvaničnih ruskih naloga na američkim interent-platformama svedoče o najdubljoj krizi ideologije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova...


Rusija očekuje da Moskva i Vašington uspostave dijalog, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „Rusija se tradiciona

  Ministarstvo spoljnih poslova obećalo je rukovodstvu američke ambasade u Moskvi „ozbiljan razgovor“ nakon što su strane diplomate objavile materijale u znak podrške neodobrenim protestima, saopštilo je Ministarstvo s


  Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je danas, na konferenciji za novinare tog tela, da je vakcinacija u našoj zemlji krenula dobro, dodavši da...

Jakov Osadčij,predstavnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike, optužio je ukrajinske snage bezbednosti da su rasporedile oklopna vozila u naseljima Zolote-1 i Sčastje pod kontrolom Kijeva u blizini kontakt linije...Ostale novosti iz rubrike »