Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Rusija bila posrednik u zaključivanju sporazuma o Nagorno-Karabahu

Putin: Rusija bila posrednik u zaključivanju sporazuma o Nagorno-Karabahu
23.11.2020. god.


Rusija je bila posrednik u zaključivanju sporazuma o Nagorno-Karabahu, a autori sporazuma su sve tri strane, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin za televiziju „Rusija 1“.


„Rusija je imala samo ulogu posrednika i preuzela je na sebe obaveze iz ovog dokumenta za sprovođenje mirnog razdvajanja strana. To i sada radimo“, rekao je Putin.

Naglasio je da su autori samog sporazuma tri strane – Rusija, Jermenija i Azerbejdžan.

„Što se tiče samog teksta, to smo učinili sva trojica – ja, naravno, predsednik Alijev i premijer Pašinjan. Drugačije nije bilo moguće, jer je, u suštini, to bio sporazum između dve strane“, objasnio je ruski predsednik.

Putin je dodao da je usaglašavanje dokumenta bilo „težak proces koji je iziskivao energiju“ za sve strane.

„Ustvari, morao sam da preuzmem ulogu posrednika, slušao njihove zahteve i potraživanja u tekstu. Faktički, to je bio ravnopravan, podjednak tripartitni rad“, rekao je predsednik Rusije.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Nikolьskiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Borbena dežurstva znatno će povećati zonu kontrole vazdušnog prostora iznad Severnog morskog puta


Teheran je započeo svoju najnoviju ratnu igru duboko u iranskoj pustinji, predstavljajući rakete zemlja-vazduh i najsavremeniju tehnologiju bespilotnih letelica. U petak su se iz Ira

U utorak u Srbiju stiže još 250.000 doza ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da ta zemlja još uvijek nije dobila dokaze da je ikonu poklonjenu ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu u Sarajevu posljednji vlasnik stekao...

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas, na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, avion sa milion doza vakcine protiv koronavirusa kineske kompanije „Sinofarm“.


U Ukrajini je na snagu stupila zakonska odredba „O obezbeđivanju funkcionisanja ukrajinskog jezika kao državnog“, prema kojoj se čitav sektor usluga prebacuje na ukrajinski. Dakle, svi pr


Ostale novosti iz rubrike »