BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Patrušev: U Rusiji tokom poslednjih 10 godina rast zavisnosti od droge zaustavljen

Patrušev: U Rusiji tokom poslednjih 10 godina rast zavisnosti od droge zaustavljen
16.11.2020. god.


Savet bezbednosti Rusije je konstatovao da je tokom poslednjih 10 godina rast zavisnosti od droge u zemlji zaustavljen, rekao je novinarima sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.

Tokom sastanka, kojim je predsedavao predsednik Vladimir Putin, razmatran je nacrt nove strategije državne anti-narko politike Ruske Federacije do 2030. godine.

„Savet bezbednosti je razmatrao o rezultatima sprovođenja strategije državne anti-narko politike Ruske Federacije do 2020. godine i konstatovao da je za deset godina od njenog usvajanja moguće stabilizovati situaciju sa drogom i zaustaviti rast zavisnosti od droge u zemlji“, rekao je Patrušev nakon sastanka.

"Ukupan broj registrovanih korisnika droga i broj lica koja su počinila krivična dela dok su bili pod uticajem droga smanjio se za trećinu. Za to vreme agencije za sprovođenje zakona suzbile su 2,2 miliona krivičnih dela protiv droge, a gotovo 300 tona droge povučeno je iz ilegalnog prometa", dodao je sekretar Saveta bezbednosti.

Takođe, prema rečima Patruševa, usvojeno je više od 200 regulatornih pravnih akata u ovoj oblasti, uključujući povećanu krivičnu odgovornost za prodaju i šverc droge, uvedenu administrativnu odgovornost za strane državljane u vidu njihovog proterivanja iz zemlje zbog konzumacije droga, te da se je fikasnost međuagencijske saradnje znatno povećala, rekao je Patrušev.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Oleg Lastočkin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Stručnjaci su započeli rad na produženju Sporazuma o stratšekom ofantivnom naoružanju (START 3)., saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u eteru TV kanala "Rusija 24".


Predsednik Vladimir Putin, u kontekstu subotnjih neodobrenih protesta u Ruskoj Federaciji, podsetio je na primer nereda u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se učesnicima zauzimanja Kapitola preti kaznama od 15...

U Hali 3 Beogradskog sajma danas je otvoren još jedan punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa, koji ima 24 kabine za lekarske preglede i 28 kabina za vakcinaciju.


Zamenik ministra spoljnih poslova, Sergej Rjabkov je izrazio protest američkom ambasadoru u Rusiji Džonu Salivenu zbog komentara američke ambasade o mitinzima podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Razlike u oceni protesta na Zapadu i u Rusiji, kao i blokiranje zvaničnih ruskih naloga na američkim interent-platformama svedoče o najdubljoj krizi ideologije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova...


Rusija očekuje da Moskva i Vašington uspostave dijalog, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „Rusija se tradiciona


Ostale novosti iz rubrike »