BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Putin i Makron razgovarali o situaciji u Nagorno-Karabahu

Putin i Makron razgovarali o situaciji u Nagorno-Karabahu
16.11.2020. god.


Predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o situaciji u Nagorno-Karabahu i borbi protiv terorizma, saopštila je pres-služba Kremlja.


„Vladimir Putin je informisao o aktivnim posrednim naporima koje je preduzela ruska strana koji su omogućili da se zaustavi krvoproliće i izbegnu nove žrtve, kao i o raspoređivanju ruskog mirovnog kontingenta duž linije razdvajanja i Lačinskog koridora. Istaknuto je da se deklaracija predsednika Azerbejdžana i Rusije i premijera Jermenije od 9. novembra realizuje. Situacija u regionu se stabilizuje“, navodi se u saopštenju.

„Izrazivši spremnost za koordinaciju rada na liniji ko-predsednika Minske grupe OEBS-a – Rusija, Francuska i SAD, lideri su naglasili važnost rešavanja neodložnih humanitarnih pitanja, uključujući vraćanje izbeglica svojim domovima, osiguranje uslova za normalan život stanovništva, obnova infrastrukture, očuvanje hrišćanskih crkava i manastira“, dodaje se u saopštenju.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Družinin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Vladimir Putin preporučio je Državnoj dumi da pripremi za razmatranje na prolećnom zasedanju nacrt zakona kojim se zabranjuje javno identifikovanje uloge SSSR-a i nacističke Nemačke, navodi se na...


Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je telefonom sa pomoćnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja i razvoju saradnje dveju...

  Stručnjaci su započeli rad na produženju Sporazuma o stratšekom ofantivnom naoružanju (START 3)., saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u eteru TV kanala "Rusija 24".


Predsednik Vladimir Putin, u kontekstu subotnjih neodobrenih protesta u Ruskoj Federaciji, podsetio je na primer nereda u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se učesnicima zauzimanja Kapitola preti kaznama od 15...

U Hali 3 Beogradskog sajma danas je otvoren još jedan punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa, koji ima 24 kabine za lekarske preglede i 28 kabina za vakcinaciju.


Zamenik ministra spoljnih poslova, Sergej Rjabkov je izrazio protest američkom ambasadoru u Rusiji Džonu Salivenu zbog komentara američke ambasade o mitinzima podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom.


Ostale novosti iz rubrike »