Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Počela poslednja faza modernizacije “migova 29”

Počela poslednja faza modernizacije “migova 29”
28.10.2020. god.


Ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa komandantom RV i PVO general-majorom Duškom Žarkovićem, obišao je 204. vazduhoplovnu brigadu na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.


Komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjaić uručio je ministru Vulinu uramljene grbove jedinica u sastavu 204. vazduhoplovne brigade, u znak zahvalnosti za jačanje te jedinice.

Tokom današnjeg obilaska, nakon referisanja o stanju i operativnim sposobnostima 204. vazduhoplovne brigade, ministar Vulin je prisustvovao prikazu radova na modernizaciji aviona MiG-29 čija je poslednja faza počela ovih dana. Nakon modernizacije tih vazduhoplova oni će biti podignuti na nivo 4+ i time će naše nebo biti još bolje čuvano i još sigurnije.  Zahvaljujući Vojnotehničkom sporazumu koji su postigli predsednici i vrhovni komandanti Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, srbsko Ratno vazduhoplovstvo dobilo je veliku donaciju u avionima, u njihovom opremanju i modernizaciji, koja se odvija u skladu sa programskim dokumentima.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić naglasila je danas da je početak rada nove kovid bolnice u Batajnici istorijski dan za Srbiju u svakom smislu, poručivši pritom da će...


Rusko-beloruske velike vojne vežbe „Zapad 2021“ biće održane u septembru 2021. godine, saopštio je ministar odbrane Sergej Šojgu.

Moskva je pristala na ključne američke zahteve u pokušaju da sačuva novi sporazum START u trci sa vremenom za produženje ugovora pre nego što istekne, rekao je ruski ambasador...


Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske uspešno su izveli taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Zajednički udar 2020“ na Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici predlog za promenu Ustava Republike Srbije u delu koji se odnosi na sudove i javna tužilaštva i druge posledične delove najvišeg opšteg...


Republika Srbska će za borbu protiv koronavirusa od Srbije dobiti 20 miliona evra.


Ostale novosti iz rubrike »