Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Antonov: Za nas je prioritet da se dijalogu o kontroli naoružanja pridruže Velika Britanija i Francuska

Antonov:  Za nas je prioritet da se dijalogu o kontroli naoružanja pridruže Velika Britanija i Francuska
19.09.2020. god.

Pridruživanje Francuske i Velike Britanije pregovorima o kontroli naoružanja je veći prioritet za Rusiju od pridruživanja Kine, na čemu insistiraju SAD, izjavio je ambasador Rusije u SAD Anatalij Antonov.

„Kina je odgovorna nuklearna sila koja će sama odrediti svoje korake u oblasti kontrole naoružanja. Za nas je prioritet da se dijalogu o kontroli naoružanja pridruže Velika Britanija i Francuska“, odgovorio je ambasador na pitanje lista Nikkei Asian Review, a objavljeno je na Fejsbuk stranici diplomatske misije.
Kako je rekao, te zemlje ne samo da poseduju nuklearne arsenale uporedive sa kineskim, nego su i američki saveznici u NATO-u, čiji članovi tesno koordinišu politiku u nuklearnoj sferi.

Prema rečima Antonova, bez učešća Londona i Pariza „teško je i malo verovatno“ govoriti o daljim ograničavajućim merama u oblasti raketno-nuklearnih naoružanja.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Agarыšev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Turska može poslati svoje vojnike u Karabah, ako Azerbejdžan to zatraži, izjavio je potpredsednik Turske Fuat Oktaj u intervjuu Si-En-En Turk.


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiće Srbiju 28. i 29. oktobra, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


NATO nije strana u sukobu u Nagorno-Karabahu i smatra da je od vitalne važnosti poštovanje prekida vatre, izjavio je generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg nakon razgovora u Briselu sa...

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da se Rusija načelno složila da zamrzne svoj nuklearni arsenal. „Rusij


Izložbu arhivskih fotografija i dokumenata „Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu, 1941–1945” u Domu Vojske Srbije danas su obišli strani vojni predstavnici akreditovani u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo...


Ostale novosti iz rubrike »