Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Uticajne rusofobične snage u Vašingtonu nikada ne prestaju sa destruktivnim aktivnostima“

„Uticajne rusofobične snage u Vašingtonu nikada ne prestaju sa destruktivnim aktivnostima“
23.05.2020. god.


Donacija Stejt departmenta da „razotkriva ruske dezinformacije u sektoru zdravstva“ sugeriše da Sjedinjene Države rade destruktivne radove umesto da se okupljaju pred zajedničkom katastrofom, pandemijom koronavirusa, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Vašingtonu.


Ranije je stejt separtment objavio je saopštenje o dodeli grantova u iznosu od 250 hiljada dolara. U saopštenju se navodi da će grant dobiti organizacija, koja će pripremiti izveštaj „o ruskim i sovjetskim kampanjama dezinformacije u oblasti zdravstva“.


Ruska ambasada veruje da takvi grantovi otkrivaju pravo raspoloženje, misli i način razmišljanja predstavnika Stejt departmenta.

"Čak i za vreme najteže globalne epidemije, kada mi, i Rusija i SAD gubimo hiljade građana, kada trebamo da se okupimo u naporima usmerenim na suprotstavljanju spoljnog neprijatelja", dodaje se u saopštenju.

Napominje se da "uticajne rusofobične snage u Vašingtonu nikada ne prestaju sa destruktivnim aktivnostima i rade na sopstvenom programu, ne obraćajući pažnju na signale koje daje šef njihove sopstvene države".

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Agarыšev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas kadete 140. klase Vojne akademije koji izvode letačku obuku na vojnom aerodromu "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva. Ministar Vulin je...


Predsednik Vladimir Putin naredio je stvaranje Nacionalne baze za genetičke informacije, a odgovarajući dokument objavljen je na internet stranic

„U ime svojih geopolitičkih ambicija, Amerikanci prolivaju okeane krvi“


Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, obišli su pripadnike pripadnike 63. padobranske brigade, koji izvode obuku na Vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović"

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u našoj zemlji do danas, do 15 časova, registrovano ukupno 11.667 potvrđenih slučajeva COVID-19, pri čemu je broj izlečenih građana...


Sirijska PVO aktiovirana je zbog napada izraelskih aviona. Kako prenosi sirijska SANA noćas su izraelski avioni napali okolinu Misijafa u provinciji Hama. Vojni izvor je saopštio da su izraelski ratni avioni...


Ostale novosti iz rubrike »