Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Moskovske vlasti razvile mobilnu aplikaciju za pacijente koji se leče od virusa korona

Moskovske vlasti razvile mobilnu aplikaciju za pacijente koji se leče od virusa korona
01.04.2020. god.


Moskovske vlasti su razvile mobilnu aplikaciju za pacijente koji se leče od virusa korona, a kompletna verzija će biti dostupna u četvrtak, izjavio je šef odeljenja za informacionu tehnologiju u gradskoj skupštini Eduard Lisenko.


On je objasnio da će aplikacija biti dostupna pacijentima koji su izabrali da se leče kod kuće i oni će biti u obavezi da potpišu odgovarajuću saglasnost.

„Cilj je razumljiv, jer su to, zaista, slučajevi kod kojih je potvrđena dijagnoza Kovid-19. Glavni zadatak je da se zajedno s pacijentom potvrdi da neće izlaziti napolje. Za vreme boravka u kući, pomoću tehničkih sredstava i ove aplikacije, pacijentima će u potpunosti biti osigurana samodisciplina, a ostalim građanima će to biti znak da se režim samoizolacije poštuje“, naglasio je Lisenko.
Podsetimo, ranije se u ruskim medijima pojavila informacija da je u cilju kontrole poštovanja Moskovljana režima samoizolacije, mobilna aplikacija „Socijalni monitoring“ dostupna za preuzimanje.
 
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Konstantin Mihalьčevskiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Odbrana generala Ratka Mladića zadovoljna je odgađanjem statusne konferencije pred sudskim Mehanizmom u Hagu, ali ističe da je prvi put medicinska služba tog suda priznala da se generalu, koji...


Apelaciono veće Haškog mehanizma odgodilo je statusnu konferenciju u slučaju koji se vodi protiv generala Ratka Mladića do trenutka kada on bude u stanju da dođe u sudnicu sa...

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da u našoj zemlji u poslednja 24 časa nije bilo preminulih od posledica zaraze koronavirusom, a potvrđeno je 34 novozaraženih.


Datum Parade pobede je određen, ona će biti održana 24. juna, rekao je predsednik Vladimir Putin. Predsednik je naredio početak priprema za ovaj događaj. Ministar odbrane Sergej Šojgu dobi


Voz kineske železnice dopremio je danas u Beograd medicinsku opremu koju je Republika Srbija kupila od Kine za borbu protiv koronavirusa.


Ostale novosti iz rubrike »