Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Ministri odbrane, spoljnih poslova i finansija zadržavaju svoje pozicije u novoj ruskoj vladi

RT: Ministri odbrane, spoljnih poslova i finansija zadržavaju svoje pozicije u novoj ruskoj vladi
21.01.2020. god.


Predsednik Vladimir Putin je odobrio novu vladu nakon ostavke prethodnog kabineta nazivajući je uravnoteženom. Iako je došlo do značajnih rekonstrukcija, ministri odbrane, spoljnih poslova i finansija zadržali su svoje funkcije.

"Nova vlada je dobro izbalansirana, iako je prošla kroz veliku promenu", rekao je Putin tokom sastanka sa novim kabinetom.


I Sergej Lavrov i Sergej Šojgu su političke veličine i među ličnostima sa najviše poverenja u Rusiji, koji zaostaju samo iza samog predsednika Putina kada je u pitanju popularnost u javnosti. Anton Siluanov je ministar finansija od 2018. godine.


Diplomata u karijeri sa decenijama iskustva u međunarodnim odnosima, Lavrov je služio kao izaslanik Rusije u UN-u deset godina pre nego što je 2004. preuzeo čelo Ministarstva spoljnih poslova.


Vodio je rusku diplomatiju kroz burna razdoblja na međunarodnoj sceni i poslednjih godina imao je ključnu ulogu u izgradnji reputacije Moskve kao uticajne globalne sile.


U međuvremenu, Šojgu je zaslužan za jačanje i modernizaciju ruskih oružanih snaga kroz niz ambicioznih reformi za povećanje borbene gotovosti i rukovođenje velikim programom naoružavanja za opremanje snaga vrhunskim oružjem.

Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Maksim Blinov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoreni su do 15. marta ove godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane...


Najnoviji ruski borbeni avioni MiG-35 moći će da slete u automatskom režimu, a odgovarajuća tehnologija je već napravljena, saopšteno je za RIA Novosti u pres službi korporaciji "MiG".

Rusija danas slavi Dan branilaca otadžbine. Nezvanično, u Rusiji se 23. februar obeležava kao dan muškaraca, bez obzira da li su u vojnoj službi ili ne.


Moskva: Cilje vežbi SAD za "odvraćanje ruskog nuklearnog udara" je pokušaj zastrašivanja evropskog stanovništva

Sirijska protivvazduhoplovna odbrana dobila je naređenje da otvori vatru na sve leteće objekte koji uđu u vazdušni prostor zemlje ilegalno, saopštila je komanda Oružanih snaga Sirije.Ostale novosti iz rubrike »