Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Lavrov: Rusija nastavlja da sprovodi postupnu dedolarizaciju svoje ekonomije

Lavrov: Rusija nastavlja da sprovodi postupnu dedolarizaciju svoje ekonomije
15.01.2020. god.


Rusija deodlarizaciju doživljava kao reakciju na nepredvidivost američke ekonomske politike, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za "Tajms of India".

Ranije je objavljeno da će 15. januara Lavrov posetiti Nju Delhi i obaviti razgovore sa svojim indijskim kolegom Subramaniamom Džaišankarom.


"U kontekstu sve agresivnije upotrebe finansijskih instrumenata sankcionisanja od strane administracije SAD, Rusija nastavlja da sprovodi postupnu dedolarizaciju svoje ekonomije. Istovremeno sa našim glavnim partnerima, uključujući Indiju, radimo na ekonomskim i pravnim mehanizmima koji smanjuju negativan uticaj ograničenja na razvoj bilateralne trgovine investicione veze", rekao je ministar spoljnih poslova, prenose RIA Novosti


Prema njegovim rečima, jedno od prioritetnih područja takvog rada je širenje aktivnosti u nacionalnim valutama.

"Smatramo da izbegavanje vezanja za dolar u međusobnim obračunima predstavlja objektivnu reakciju na nepredvidivost američke ekonomske politike i njihovu otvorenu zloupotrebu statusa dolara kao svetske rezervne valute", rekao je Lavrov.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Natalья Seliverstova/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoreni su do 15. marta ove godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane...


Najnoviji ruski borbeni avioni MiG-35 moći će da slete u automatskom režimu, a odgovarajuća tehnologija je već napravljena, saopšteno je za RIA Novosti u pres službi korporaciji "MiG".

Rusija danas slavi Dan branilaca otadžbine. Nezvanično, u Rusiji se 23. februar obeležava kao dan muškaraca, bez obzira da li su u vojnoj službi ili ne.


Moskva: Cilje vežbi SAD za "odvraćanje ruskog nuklearnog udara" je pokušaj zastrašivanja evropskog stanovništva

Sirijska protivvazduhoplovna odbrana dobila je naređenje da otvori vatru na sve leteće objekte koji uđu u vazdušni prostor zemlje ilegalno, saopštila je komanda Oružanih snaga Sirije.Ostale novosti iz rubrike »