Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Ogromnu stvaralačku ulogu u jačanju duhovno-moralnih osnova društva igra Ruska pravoslavna crkva

Putin: Ogromnu stvaralačku ulogu u jačanju duhovno-moralnih osnova društva igra Ruska pravoslavna crkva
07.01.2020. god.

Predsednik Vladimir Putin čestitao je Božić građanima Rusije, poželeo im zdravlje i blagostanje, i istaknuo ulogu Ruske pravoslavne crkve u jačanju duhovno-moralne osnove društva, navodi se u čestici koju je objavila pres-služba Kremlja.

„U svetle božićne dane milioni ljudi u celom svetu osećaju radost i duhovni entuzijazam, poseban osećaj da pripadaju viševekovnoj tradiciji, koja se prenosi sa kolena na koleno“, navodi se u saopštenju.

„Ogromnu stvaralačku ulogu u jačanju duhovno-moralnih osnova društva, u očuvanju našeg istorijskog, kulturnog nasleđa, u vaspitanju omladine igra Ruska pravoslavna crkva i druge hrišćanske konfesije Rusije. Tako veliki, plodotvorni rad je vrlo važan i zaslužuje najdublje priznanje“, naveo je Putin.

„Želim pravoslavniim hrišćanima, svim građanima Rusije koji slave Rođenje Hristovo, zdravlje i blagostanje“, poručio je predsednik.

Predsednik je Božić dočekao u Spaso-Preobraženskom saboru u Sankt Peterburgu, kao i prošle godine. Kako je predsednik rekao novinarima, on je tu kao dete bio i kršten.


Putin je nešto više od pola sata učestvovao u ponoćnoj liturgiju, nakon čega je kratko razgovarao sa starešinom sabora Nikolajem Brindinim i uručio mu ikonu kao poklon.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Nikolьskiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Incident s napadom militanata u Siriji uz podršku Turske krši sporazume Ruske Federacije i Turske o razgraničenju opozicije i terorista i rizikuje


Starešine i građanska lica na službi u JNA, koji su očuvali živote poverenih vojnika i sisteme ratne tehnike i druga materijalna sredstva na početku rata u SFRJ devedesetih i...

Rusko ratno vazduhoplovstvo izvršilo je udare kako bi odvratilo ofanzivu militanata protiv sirijske vojske u Idlibu čija je namera bila da probiju odbrambene linije sirijskih snaga, saopštilo je Ministarstvo...


Video snimak iz Sirije prikazuje kako američki oklopni transporter izgurava ruski vojni džip sa puta, dok su odnosi Moskve i Vašingtona i dalje napeti. Video objavljen na društvenim medijima u...

Nije lako biti srbski Patrijarh, još teže je biti patrijarh posle Patrijarha Pavla. Srbi su Patrijarha Pavla već kanonizovali, pa je nivo očekivanja od prvog čoveka SPC podignut na...Ostale novosti iz rubrike »