Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Pancir“ nad Srbijom: Počele pripreme za aktivnu fazu vežbe „Slavoneski štit 2019“

„Pancir“ nad Srbijom: Počele pripreme za aktivnu fazu vežbe „Slavoneski štit 2019“
25.10.2019. god.


Kao deo zajedničkih vežbi u vazduhoplovnoj bazi Batajnica, raspoređene su i formirane zajedničke rusko-srpske mešovite snage i snage protivvazdušne odbrane. Jedinice zajedničke grupe sprovele su obuku i preuzeće borbene dužnosti u vazdušnoj odbrani Beograda, vazdušne baze Batajnica i centralnog industrijskog regiona Srbije.

Po prvi put se održavaju manevari u kojima učestvuju PVO sistemi S-400 i  "Panzcir S" ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, kao i PVo sistemi "Neva-M1T" i "Kub-M" RV i PVO Vojske Srbije.


Za vreme borbenog dejstva, združena grupa za protivvazdušnu odbranu će praktikovati praktične borbene operacije kako bi odbila jake neprijateljske udare u teškim uslovima.

Zajedničke rusko-srpske vazduhoplovne vežbe „Slavenski štit 2019“ sastoje se od dve faze. Prva faza održana je u septembru 2019. godine u regiji Astrahanj na špoligonu Centra za borbenu obuku i borbenu primenu ruskih vazduhoplovnih snaga. U vežbi su učestvovala borbene posada protivavionskih raketnih i radioinženjerskih snaga dve zemlje, sistemi S-400, "Pancir S", radarske stanice i druga vojna i specijalna oprema.

Tokom vežbi „Slavenski štit - 2019.“ razrađena su pitanja interakcije i zajedničke borbene upotrebe jedinica protivvazdušne odbrane Ruskog ratnog vazduhoplovstva, kao i Vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Republike Srbije.


  • Izvor
  • Foto: © TV Zvezda/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


U konfliktu u Nagorno-Karabahu svako ima svoju istinu, nema jednostavnih rešenja, situacija je složena, rekao je predsednik Vladimir Putin.

Snage Crnomorske flote Rusije počele su da prate grupu ratnih brodova NATO-a koji su ušli u Crno more, navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Rusije.


Armija odbrane republike Nagorno-Karabah saopštila je da azerbejdžanska vojska izvodi raketne napade na prestonicu Stepanakert i grad Šuša i dodaje da je oboren neprijateljski dron. Obe strane ističu da...

Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov upozorio je na raketnu trku u naoružanju u Evropi. Izjave pomoćnika američkog p


Modernizovani tenk T-72MS „Beli orao“ predstavlja eksportnu verziju osnovnog borbenog tenka T-72B3. Njega odlikuje izuzetno kvalitetan sistem za upravljanje vatrom koji uključuje i panoramski nišan komandira tenka PK PAN...


Ostale novosti iz rubrike »