booking.com
Početna stranica > Novosti

Moskva: Moskva: Licemerni scenario vlasti u Prištini ima za cilj da se Srbi prikažu kao zločinci i na kraju proteraju

Moskva: Moskva: Licemerni scenario vlasti u Prištini ima za cilj da se Srbi prikažu kao zločinci i na kraju proteraju
18.10.2019. god.


Rusija smatra specijalnu operaciju policije samoproglašene republike Kosovo u severnom delu naseljenom Srbima, nastavkom neprikrivene linije pogoršanja međuetničkih odnosa na Kosovu, koja u potpunosti narušava stabilnosti u regionu Balkana, navodi se u saopšteu Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.

"Radi se o realizaciji licemernog scenarija čiji je cilj da se Srbi prikažu kao zločinci, da se zastraše ih i na kraju proteraju iz regiona. Provođenje ove demonstracije sile ukazuje na nervozu kosovskih vlasti u svetlu neuspešnih pokušaja Prištine da realizuju opsesivnu želju za članstvom samoproglašenog Kosova u Interpolu. Ranije, suočeni sa izgledom drugog neuspeha na sednici Generalne skupštine ove organizacije, bili su prinuđeni da povuku svoju prijavu“, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova.

"Smatramo da su postupci kosovske administracije nastavak neprikrivene linije za pogoršanje međuetničkih odnosa u regionu, koja je narušava stabilnost u regionu Balkana. Ono što se dešava je još jedna upečatljiva ilustracija neuspeha kosovske državnosti", dodalo je se u saopštenju Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je takođe pozvalo međunarodnu zajednicu da osudi akcije albanskih radikala, njihovo kršenje osnovnih principa i standarda ljudskih prava usvojenih u civilizovanom svetu.


  • Izvor
  • Foto: © RIA Novosti / Natalья Seliverstova/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

NATO se upušta u vrlo opasnu igru širenja operativnih aktivnosti na dve nove sfere - kosmos i sajber prostor, izjavio je ministar spoljnih poslova RusijeSergej Lavrov.


Vojno prisustvo SAD-a u Evropi je dostiglo rekord od početka veka, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na zajedničkoj sednici Komiteta Parlamenta EU za spoljne poslove i Podkomiteta...

Predsednik Vladimir Putin je odobrio novu vladu nakon ostavke prethodnog kabineta nazivajući je uravnoteženom. Iako je došlo do značajnih rekonstrukcija, ministri odbrane, spoljnih poslova i finansija zadržali su svoje...


  Moskva ne smatra ispravnim da se dovodi u pitanje posvećenost Irana Ugovoru o neširenju nuklearnog oružja, izjavio je za RIA Novosti zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.Ostale novosti iz rubrike »