booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Meksikčka policija se povukla nakon što je narko banda pokrenula ulični rat kako bi oslobodila sina El Čapa

RT: Meksikčka policija se povukla nakon što je narko banda pokrenula ulični rat kako bi oslobodila sina El Čapa
18.10.2019. god.


Da bi zaštitilie živote, meksičke vlasti bile su primorane da puste sina ozloglašenog narkobosa Hoakina El Čapa Gusmana nakon što su teško naoružani napadači narko kartela izveli napad na snage bezbednosti koje su držale njihovog navodnog šefa.

Ovidio Gusman nakratko je uhapšen nakon što se federalna policijska patrola našla pod vatrom iz kuće u kojoj su u četvrtak posle podne uhapšene još tri osobe. Jednom kada je kartel saznao da je sin kralja narkotika uhapšen, grupe naoružanih kriminalaca počele su s velikim snagama napadati policiju po celom gradu, blokirajući puteve i palivši vozila.

Naoružani ljudi su opkolili kuću u kojoj je Gusman bio uhapšen "snagama većim od patrole", izjavio je ministar bezbednosti Alfonso Duraso.

Napadi su bili toliko opasni da su vlasti odlučile da „obustave svoje akcije“, kako grad ne bi dalje prerastao u ratnu zonu.

Međutim, prvobitna racija na Gusmanovo skrovište bila je sve samo ne "rutinska patrola", navodi se u više izveštaja. Nekoliko video snimaka pokazuje da je policija prvobitno došla do kompleksa kartela u gradu Kuliakana sa jakim snagama, odnosno naoružani policajci, kao i kamioni i džipovi sa montiranim oružjem.

Ipak maskirani napadači narko bosa očigledno su ih nadvladali, uzvraćajući teškom vatrom koja je ostavljala „zapaljena vozila duž ulice“ i primorali lokalno stanovništvo da se skloni u škole i supermarkete jer su drugi objekti bili zatvoreni kako bi se izbeglo nasilje.

Izvor: Vostok / RT


  • Izvor
  • Foto: © Reuters / Jesus Bustamante / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

NATO se upušta u vrlo opasnu igru širenja operativnih aktivnosti na dve nove sfere - kosmos i sajber prostor, izjavio je ministar spoljnih poslova RusijeSergej Lavrov.


Vojno prisustvo SAD-a u Evropi je dostiglo rekord od početka veka, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na zajedničkoj sednici Komiteta Parlamenta EU za spoljne poslove i Podkomiteta...

Predsednik Vladimir Putin je odobrio novu vladu nakon ostavke prethodnog kabineta nazivajući je uravnoteženom. Iako je došlo do značajnih rekonstrukcija, ministri odbrane, spoljnih poslova i finansija zadržali su svoje...


  Moskva ne smatra ispravnim da se dovodi u pitanje posvećenost Irana Ugovoru o neširenju nuklearnog oružja, izjavio je za RIA Novosti zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.Ostale novosti iz rubrike »