booking.com
Početna stranica > Novosti

Rusiju i Srbiju pokušavaju da stave na drugu stranu

Rusiju i Srbiju pokušavaju da stave na drugu stranu
25.09.2019. god.


Rusiju i Srbiji pokušavaju da uz pomoć falsifikovanja istorije stave s druge strane u Drugom svetskom ratu, rekao je Zoran Đorđević, ministar za rad i socijalnu politiku Srbije.

Međunarodna konferencija skupa "Besmrtni puk" održava se od 25. do 26. septembra u Domu vojske Srbije. U njemu učestvuje oko 100 organizatora komemorativne povorke iz 55 država. Konferencija se održava uz učešće ministra Đorđevića i drugih predstavnika rukovodstva Srbije. Manifestacija je posvećena 75. godišnjici oslobađanja Beograda od nacističkih osvajača.

Učesnici su pre konferencije položili vence na spomen-Spomenik oslobodiocima Beograda.

"Nažalost, sada se pokušava smanjiti doprinos Rusije i Srbije u Drugom svetskom ratu. Oni govore o žrtvama određenih zemalja koje nisu bile tamo. Samim tim se prikriva istoija, da bi se oni koji su Drugi svetski rat napravili, pojavili na drugoj strani.", rekao je srbski ministar na konferenciji za novinare, prenose RIA Novosti.


Konferenciji takođe prisustvuju predstavnici Vlade Srbije, Skupštine grada Beograda, Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, "Rosotrudničestva", ambasador Rusije i rukovodstva međunarodnog i Ruskog besmrtnog puka.


Đorđević je u avgustu rekao ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku da je "Besmrtni puk" ove godine u Srbiji stekao status događaja od nacionalnog značaja.


"Besmrtni puk" u maju 2019. godine održan je četvrti put u Srbiji. Prošle godine akcija sa učešćem vlasti održana je u šest gradova, a ove godine bilo ih je više od deset - Beograd, Niš, Novi Sad, Kraljevo, Kruševac, Kragujevac i drugi.

Rusija je u više navrata izrazila ogorčenje zbog pokušaja zapadnih zemalja da krivotvore ishod Drugog svetskog rata, dok, kako je navela Moskva, Evropa i dalje odbija da podrži rezoluciju Generalne skupštine UN koju je pokrenula Rusija o neprihvatljivosti veličanja nacizma.


  • Izvor
  • Foto: © RIA Novosti / Maksim Bogodvid/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

 Generalna proba prikaza sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“, održana j


Rusija smatra specijalnu operaciju policije samoproglašene republike Kosovo u severnom delu naseljenom Srbima, nastavkom neprikrivene linije pogoršanja međuetničkih odnosa na Kosovu, koja u potpunosti narušava stabilnosti u regionu Balkana,...


Turska je pristala da privremeno zaustavi svoju vojnu operaciju na severu Sirije protiv kurdskih snaga, omogućavajući im da se povuku sa granice te zemlje, izjavio je američki potpredsednik Majk...

Da bi zaštitilie živote, meksičke vlasti bile su primorane da puste sina ozloglašenog narkobosa Hoakina El Čapa Gusmana nakon što su teško naoružani napadači narko kartela izveli napad na...


Rusija je testirala sve tri komponente svoje nuklearne trijade, pazeći da će, ako se najgore dogodi i njeno postojanje biti ugroženo, imati puno načina da odgovori na stranu agresiju. Istovremeni...


Ostale novosti iz rubrike »