Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Rusiju i Srbiju pokušavaju da stave na drugu stranu

Rusiju i Srbiju pokušavaju da stave na drugu stranu
25.09.2019. god.


Rusiju i Srbiji pokušavaju da uz pomoć falsifikovanja istorije stave s druge strane u Drugom svetskom ratu, rekao je Zoran Đorđević, ministar za rad i socijalnu politiku Srbije.

Međunarodna konferencija skupa "Besmrtni puk" održava se od 25. do 26. septembra u Domu vojske Srbije. U njemu učestvuje oko 100 organizatora komemorativne povorke iz 55 država. Konferencija se održava uz učešće ministra Đorđevića i drugih predstavnika rukovodstva Srbije. Manifestacija je posvećena 75. godišnjici oslobađanja Beograda od nacističkih osvajača.

Učesnici su pre konferencije položili vence na spomen-Spomenik oslobodiocima Beograda.

"Nažalost, sada se pokušava smanjiti doprinos Rusije i Srbije u Drugom svetskom ratu. Oni govore o žrtvama određenih zemalja koje nisu bile tamo. Samim tim se prikriva istoija, da bi se oni koji su Drugi svetski rat napravili, pojavili na drugoj strani.", rekao je srbski ministar na konferenciji za novinare, prenose RIA Novosti.


Konferenciji takođe prisustvuju predstavnici Vlade Srbije, Skupštine grada Beograda, Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, "Rosotrudničestva", ambasador Rusije i rukovodstva međunarodnog i Ruskog besmrtnog puka.


Đorđević je u avgustu rekao ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku da je "Besmrtni puk" ove godine u Srbiji stekao status događaja od nacionalnog značaja.


"Besmrtni puk" u maju 2019. godine održan je četvrti put u Srbiji. Prošle godine akcija sa učešćem vlasti održana je u šest gradova, a ove godine bilo ih je više od deset - Beograd, Niš, Novi Sad, Kraljevo, Kruševac, Kragujevac i drugi.

Rusija je u više navrata izrazila ogorčenje zbog pokušaja zapadnih zemalja da krivotvore ishod Drugog svetskog rata, dok, kako je navela Moskva, Evropa i dalje odbija da podrži rezoluciju Generalne skupštine UN koju je pokrenula Rusija o neprihvatljivosti veličanja nacizma.


  • Izvor
  • Foto: © RIA Novosti / Maksim Bogodvid/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve


Situacija na granici Savezne države (Rusije i Belorusije) sa zemljama NATO-a i dalje je nemirna, osiguravanje bezbednosti je prioritet Ministarstva odbrane Rusije, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu na...

Rusija je uvek živela pod sankcijama, a najvažnije je da država razvija sopstvenu ekonomiju, izjavio je premijer Mihail Mišustin na sastanku sa rukovodstvom Državne dume i predsednicima partija.


Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan potvrdio je da je azerbejdžanska vojska zauzela grad Kubatli (azerbejdžanskki naziv - Gubatli) u Karabahu.

Izveštaj Stejt departmenta o sajber-bezbednosti sadrži antiruske izjave koje se graniče sa bezobraznošću, a teza o snižavanju praga upotrebe nuklearnog oružja posebno zabrinjava, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova...


Rusija je principijelno spremna da radi na Sporazumu o otvorenom nebu i razmatra sve opcije u vezi sa povlačenjem SAD iz njega, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij...


Ostale novosti iz rubrike »