Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Vašington spreman da „veoma blagovremeno“ odgovori na „moguću rusku agresiju“ u Evropi

Vašington spreman da „veoma blagovremeno“ odgovori na „moguću rusku agresiju“ u Evropi
20.09.2019. god.


Pentagon ima plan za probijanje PVO sistema odbrane u Kalinjingradu, rekao je novinarima komandant vazduhoplovnih snaga SAD u Evropi i Africi, Džefri Li Harigan, prenosi "Brekking difens".

Prema njegovim rečima, Vašington je spreman da "veoma blagovremeno" odgovori na moguću "rusku agresiju" u Evropi.

"Mi radimo na ovoj shemi. Sve vreme razmišljamo o tim planovima i ako ikada bude potrebno, mi ćemo biti spremni da ih sprovedemo", navo je Harigan.

Harigian nije otkrio detalje plana Pentagona. Kako se navodi, u tom slučaju će se izvršiti sveobuhvatna ofanziva, uključujući napad iz vazduha, kopna, mora, kosmosa, napadi u sajber-prostoru i elektronsko ratovanje.

Zapadni političari i visoki vojni zvaničnici stalno razgovaraju o „ruskoj pretnji“. Istovremeno, Moskva je više puta naglašavala da Rusija nikada nikoga neće napasti.


Prema ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu, NATO je dobro svestan nepostojanja takvih planova u Moskvi, ali da oni samo koriste izgovor da postave još više tehnike i vojske u blizini ruskih granica.


  • Izvor
  • foto: Gugl mapa/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da se u Karabahu poštuje primirje, „uprkos lokalnim provokacijama“. &


Državna služba za vanredne situacije Nagorno-Karabaha saopštila je da su azerbejdžanske oružane snage upotrebile ratno vazduhoplovstvo u karabaškom gradu Martuni.

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša je izjavio da treba razmišljati o novim merama protiv širenja koronavirusa.


Moskva se protivi vojnom rešenju u Nagorno-Karabahu i poziva sve spoljne igrače da se uzdrže od razvijanja vojnog scenarija, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Jerevan je optužio Baku za nepoštovanje prekida vatre u Nagorno-Karabahu. „Grubo prekršivši sporazum o humanitarnom prek


Premijer Jermenije Nikol Pašinjan smatra da bi raspoređivanje ruskih mirotvoraca u Karabahu mogao biti izlaz iz nastale situacije.


Ostale novosti iz rubrike »