Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Počela rusko-srbska vojna vežba u Lenjingradskoj oblasti

Počela rusko-srbska vojna vežba u Lenjingradskoj oblasti
05.09.2019. god.


Rusko-srpske taktičke vežbe sa bojevim gađanjem započele su u Lenjingradskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Na vežbama učestvuju pripadnici mehanizovanog bataljona Vojske Republike Srbije i snage Zapadnog vojnog okruga, odnosno jedinica Krasnoselske motorizovane brigade, vazduhoplovne brigade, kao i inžinjerske jedinice. Ukupno učestvuje više od hiljadu vojnika i 200 jedinica vojne tehnike i specijalne opreme.

"U Lenjingradskoj oblasti, na poligonu Kirillovski, pokrenuta je zajednička rusko-srbska taktička vežba sa bojevim gađanjem, tokom koje će vojske dve zemlje razraditi pitanja interakcije tokom rada zajedničkog štaba, izvoditi izviđanje, odbranu i nanošenje štete uslovnom neprijatelju", navodi se u saopštenju.


Tokom taktičkih vežbi jedinice su marširale na određeno područje i odbile napad uslovnog neprijatelja pomoću sredstava PVO, bacača granata, teških mitraljeza, tenkova T-72B-3, samohodnih artiljerijskih sistema „Msta-S“, kao i višecevnih bacača raketa „Grad“.
  • Izvor
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


U konfliktu u Nagorno-Karabahu svako ima svoju istinu, nema jednostavnih rešenja, situacija je složena, rekao je predsednik Vladimir Putin.

Snage Crnomorske flote Rusije počele su da prate grupu ratnih brodova NATO-a koji su ušli u Crno more, navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Rusije.


Armija odbrane republike Nagorno-Karabah saopštila je da azerbejdžanska vojska izvodi raketne napade na prestonicu Stepanakert i grad Šuša i dodaje da je oboren neprijateljski dron. Obe strane ističu da...

Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov upozorio je na raketnu trku u naoružanju u Evropi. Izjave pomoćnika američkog p


Modernizovani tenk T-72MS „Beli orao“ predstavlja eksportnu verziju osnovnog borbenog tenka T-72B3. Njega odlikuje izuzetno kvalitetan sistem za upravljanje vatrom koji uključuje i panoramski nišan komandira tenka PK PAN...


Ostale novosti iz rubrike »