booking.com
Početna stranica > Novosti

Počela rusko-srbska vojna vežba u Lenjingradskoj oblasti

Počela rusko-srbska vojna vežba u Lenjingradskoj oblasti
05.09.2019. god.


Rusko-srpske taktičke vežbe sa bojevim gađanjem započele su u Lenjingradskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Na vežbama učestvuju pripadnici mehanizovanog bataljona Vojske Republike Srbije i snage Zapadnog vojnog okruga, odnosno jedinica Krasnoselske motorizovane brigade, vazduhoplovne brigade, kao i inžinjerske jedinice. Ukupno učestvuje više od hiljadu vojnika i 200 jedinica vojne tehnike i specijalne opreme.

"U Lenjingradskoj oblasti, na poligonu Kirillovski, pokrenuta je zajednička rusko-srbska taktička vežba sa bojevim gađanjem, tokom koje će vojske dve zemlje razraditi pitanja interakcije tokom rada zajedničkog štaba, izvoditi izviđanje, odbranu i nanošenje štete uslovnom neprijatelju", navodi se u saopštenju.


Tokom taktičkih vežbi jedinice su marširale na određeno područje i odbile napad uslovnog neprijatelja pomoću sredstava PVO, bacača granata, teških mitraljeza, tenkova T-72B-3, samohodnih artiljerijskih sistema „Msta-S“, kao i višecevnih bacača raketa „Grad“.
  • Izvor
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U čast 75. godišnjice oslobađanja Beograda izvedena je počasna paljba na Poklonoj gori u Moskvi.


U čast 75. godišnjice oslobađanja Beograda od biće priređena počasna paljba u na Poklonnoj gori, navodi se u saopštenju na internet stranici gradonačelnika i administracije grada.

Beogradskom operacijom okončana 1.287 dana duga nemačka okupacija


Rusija je spremna da pomogne Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta i želi stabilnost na Balkanu, rekao je premijer Dmitrij Medvedev. „Srbija je, nažalost, doživela posledice akcija koj...


Rusija ceni stav Srbije o sankcijama koje su EU i Sjedinjene Američke Države uvele protiv Moskve, izjavio je premijer Dmitrij Medvedev u intervjuu za "Večernje novosti" uoči posete Beogradu. ...


Ostale novosti iz rubrike »