booking.com
Početna stranica > Novosti

Moskva: Neprihvatljiva politika diktature, restrikcija i sankcija protiv Venecuele

Moskva: Neprihvatljiva politika diktature, restrikcija i sankcija protiv Venecuele
05.07.2019. god.


Moskva će nastaviti da jača potencijal oružanih snaga Venecuele, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.


„Mi ćemo, naravno, u okviru postojećih ugovora, raditi na jačanju kapaciteta oružanih snaga ove zemlje“, rekao je Rjabkov novinarima.

Zamenik ministra je naglasio i da su „spekulacije da se ruska vojska nalazi u Venecueli više puta demantovane“.

„Želim da naglasim da je u pitanju rad sa tehnikom koja se tamo isporučuje. Potrebno je da se radi mirno, sistematski i bez obaziranja na intrige neprijatelja“, dodao je on.
 
Rjabkov je istakao i da je Moskva odlučna da se odupre pokušajima unutrašnjih i spoljnih neprijatelja, koji žele da destabilizuju situaciju u Venecueli.

„Kategorički je neprihvatljiva politika diktature, restrikcija i sankcija protiv suverene države. Kategorički je neprihvatljiv svaki pokušaj da se spolja podriva situacija u Venecueli i da se na nju vrši nezapamćen spoljni pritisak, kao što se sada dešava, i to preko Vašingtona“, naglasio je visoki diplomata.

Zamenik ruskog ministra saopštio je da će posetiti Venecuelu 20. i 22. jula, gde će učestvovati na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih i gde će održati bilateralne sastanke.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Andreй Teličev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rakija "Serbka" proizvodi se u destileriji kod Ivanjice, a namenjena je za potrebe protokola ruskog predsednika Vladimira Putina


Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo mapu koja prikazuje raspored snaga na severu Sirije, gde su se turske trupe približile sirijskoj vojsci.

Predsednik Vladimir Putin je tokom razgovora sa prestolonaslednikom Abu Dabija Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom razgovorao o ključnim pitanjima u odnosima dve zemlje. To su međunarodna saradnja, saradnja u...


Vlada britanskog premijera Borisa Johnsona obustavila je izdavanje dozvola za izvoz oružja u Tursku za bilo koju tehniku koja bi mogla da se koristi u vojnim operacijama protiv kurdskih...

Neverovatni susret na putu američkih i sirijskih snaga zabeležen je na severu Sirije, kada su se američka vozila povlačila iz kurdskog grada Kobanija, dok su sirijske snage požurile da...


"Valjevo, ćirilica, istorija. To je Srbija koju volim!"


Ostale novosti iz rubrike »