booking.com
Početna stranica > Novosti

Moskva: Neprihvatljiva politika diktature, restrikcija i sankcija protiv Venecuele

Moskva: Neprihvatljiva politika diktature, restrikcija i sankcija protiv Venecuele
05.07.2019. god.


Moskva će nastaviti da jača potencijal oružanih snaga Venecuele, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.


„Mi ćemo, naravno, u okviru postojećih ugovora, raditi na jačanju kapaciteta oružanih snaga ove zemlje“, rekao je Rjabkov novinarima.

Zamenik ministra je naglasio i da su „spekulacije da se ruska vojska nalazi u Venecueli više puta demantovane“.

„Želim da naglasim da je u pitanju rad sa tehnikom koja se tamo isporučuje. Potrebno je da se radi mirno, sistematski i bez obaziranja na intrige neprijatelja“, dodao je on.
 
Rjabkov je istakao i da je Moskva odlučna da se odupre pokušajima unutrašnjih i spoljnih neprijatelja, koji žele da destabilizuju situaciju u Venecueli.

„Kategorički je neprihvatljiva politika diktature, restrikcija i sankcija protiv suverene države. Kategorički je neprihvatljiv svaki pokušaj da se spolja podriva situacija u Venecueli i da se na nju vrši nezapamćen spoljni pritisak, kao što se sada dešava, i to preko Vašingtona“, naglasio je visoki diplomata.

Zamenik ruskog ministra saopštio je da će posetiti Venecuelu 20. i 22. jula, gde će učestvovati na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih i gde će održati bilateralne sastanke.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Andreй Teličev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kremlj ne isključuje mogućnost da će biti nastavljena kampanja dezinformisanja protiv ruskog rukovodstva, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.


Glavni urednik MIA „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan prokomentarisala je istraživanje Si-En-Ena o „sumnjivim gostima“ osnivača „Vikiliksa“ Džulijana Asanža u Ambasadi Ekvadora u Londonu,

U Ukrajini je stupio na snagu zakon o isključivom korišćenju ukrajinskog jezika u svim sferama života, javlja televizija „112. Ukrajina“.


Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov odbacio je kao mit to da Kina predstavlja pretnju po Rusiju. Sergej Lavrov je u intervjuu ruskom listu A

U izveštaju Parlamentarne skupštine NATO-a slučajno su osvanule informacije o tačnim mestima gde se čuva američko nuklearno oružje, prenosi „


Zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini izjavio je da je istraga o zaveri "ukrajinske grupe" da ga ubiju bila ono što je dovelo do velike zaplene oružja, uključujući raketu vazduh-vazduh,...


Ostale novosti iz rubrike »