booking.com
Početna stranica > Novosti

Putin: Plan isporuka vojne opreme u inostranstvo premašen

Putin: Plan isporuka vojne opreme u inostranstvo premašen
25.06.2019. god.


Plan isporuka vojne opreme u inostranstvo tokom 2018. godine je premašen, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Komisije za vojno-tehničku saradnju sa inostranstvom.


„Zahvaljujući doslednoj realizaciji odluka donetih na prethodnim sednicama, 2018. godine plan za isporuke robe za vojnu upotrebu u inostranstvo je premašen za dva odsto“, izjavio je predsednik.

Predsednik je takođe istakao da finansijski pokazatelji izvoza u oblasti vojno-tehničke saradnje rastu četiri godine zaredom. Prema rečima Putina, oni su se već približili nivou od 16 milijardi dolara.

„Pri tome je za prvih pet meseci ove godine ostala pozitivna dinamika“, dodao je Putin.

Ruski predsednik je takođe rekao da je zvanična Moskva razvila novu strategiju za vojno-tehničku saradnju, koja je urađena kako bi se efikasnije organizovale aktivnosti u toj oblasti.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Nikolьskiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Revolucionarna garda Irana zaplenila je "strani brod", saopštivši da je "krijumčario" milion litara goriva, navodi se u saopštenju. Zaplena dolazi usred sukoba Teherana sa Londonom zbog ranije zaplenjenog tankera. ...Moskva je zabrinuta zbog zdravstvenog stanja srbskog generala Ratka Mladića, jer nema potvrde nezavnisnih izvora da dobija adekvatnu medicinsku pomoć u haškom pritvoru, izjavio je u Njujorku zamenik stalnog...


Usvajanje zakona o jeziku u Ukrajini nije unutrašnja stvar Kijeva, izjavio je na sednici Saveta bezbednosti UN stalni predstavnik Rusije u ovoj organizaciji Vasilij Nebenzja.


Ostale novosti iz rubrike »