booking.com
Početna stranica > Novosti

Putin: Mešanja u unutarpolitička pitanja drugih država uzrokuje vrlo teške, ako ne i tragične posledice

Putin: Mešanja u unutarpolitička pitanja drugih država uzrokuje vrlo teške, ako ne i tragične posledice
06.06.2019. god.


Rusija je protiv mešanja u unutrašnja pitanja Venecuele, izjavio je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa rukovodiocima informativnih agencija.


„Generalno smo protiv mešanja u unutarpolitička pitanja drugih država, i smatramo da to uzrokuje vrlo teške, ako ne i tragične posledice. Libija i Irak su najbolja potvrda toga. Kao što je poznato, put do pakla popločan je dobrim namerama“, rekao je Putin, odgovarajući na pitanje novinara da li je Rusija povukla svoje ljude iz Venecuele, i da li je Kremlj zabrinut da je cilj SAD promena režima u Venecueli, i, eventualno, kontrola nad njenim rezervama nafte.

„Potrebno je imati strpljenja, moguće je raditi bilo sa kim – sa opozicijom, sa trenutnim vlastima, ali se ne treba mešati u unutrašnja pitanja“, dodao je predsednik.

On je takođe rekao da je Rusija zvanično isporučivala oružje Venecueli, ali da je odavno prestala sa prodajom. Međutim, prema njegovim rečima, oni su obavezni da održavaju isporučeno oružje.

„Kada je reč o našim ljudima u Venecueli - mi smo zvanično prodavali oružje, ali već izvesno vreme ne prodajemo. Prema ugovorima, vi predstavljate listove i televizijske kanale koji se bave ekonomijom, a mi smo prema ugovorima obavezni da održavamo oružje, obavezni smo da ispunjavamo naše ugovorne obaveze. Naši stručnjaci to rade, i radili su sve vreme u toku proteklih godina. Istina, tehnički nije sve uspevalo zbog prioriteta samog rukovodstva Venecuele, oni su nešto hteli da dovedu u normativno stanje, nešto nisu želeli, mi smo prema ugovoru dužni da to učinimo, ili će nam u suprotnom biti izrečene određene sankcije“, objasnio je predsednik.
 
 


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Mihail Klimentьev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Moskva je zabrinuta zbog zdravstvenog stanja srbskog generala Ratka Mladića, jer nema potvrde nezavnisnih izvora da dobija adekvatnu medicinsku pomoć u haškom pritvoru, izjavio je u Njujorku zamenik stalnog...


Usvajanje zakona o jeziku u Ukrajini nije unutrašnja stvar Kijeva, izjavio je na sednici Saveta bezbednosti UN stalni predstavnik Rusije u ovoj organizaciji Vasilij Nebenzja.


Predstavnici država „normandijske četvorke“ dogovorili su se da se izvrši razmena zarobljenika u narednih mesec dana, izjavio je zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Vadim Pristajko.


Ostale novosti iz rubrike »