booking.com
Početna stranica > Novosti

VBR „Grad“ će biti modernizovan do nivoa „Tornado G“

VBR „Grad“ će biti modernizovan do nivoa „Tornado G“
25.05.2019. god.


Teški višecevni bacač raketa „Grad“, konstruisan u SSSR-u, biće modernizovan do nivoa generacije „Tornado G“, rekao je za
RIA Novosti  zamenik generalnog direktora koncerna „Tehmaš“ Aleksandar Kočkin.


„Nedavno je novi višecevni sistem bacača raketa ’Tornado S‘ počeo da se koristi u vojsci. Tamo su procesi maksimalno automatizovani. Na bazi naučno-tehnoloških rezervi koje su postignute prilikom konstruisanja ovog nivoa, već se realizuje projekat modernizacije BM-21 ’Grad‘ do nivoa ’Tornado G‘“, rekao je Kočkin.

Ranije je Kočkin saopštio Sputnjiku da je u rusku vojsku već stigla prva brigada 300-milimetarskih bacača raketa „Tornado S“. Krajem aprila na poligonu „Kapustin Jar“ artiljerci su realizovali prva borbena gađanja iz tih sistema.

Divizion 122-milimetarskih višecevnih raketnih bacača BM-21 „Grad“ je predviđen za pogađanje žive sile, neoklopne tehnike i oklopnih transportera u području koncentracije artiljerijskih i minobacačkih baterija, komandnih centara i drugih ciljeva.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Ramilь Sitdikov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ruske energetske kompanije same osiguravaju zaštitu svojih informacionih sistema i nisu dobile informacije o napadima, saopštilo je Ministarstvo energetike, prenose RIA Novosti.


Komanda američkih snaga na istočnom obodu Severnoatlantske alijanse biće bazirana u Poljskoj, izjavio je ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak leta aviona Su-27SM3 i Su-30M2 krasnodarskog mešovitog avijacionog puka na malim visinama u planinsko-šumskom predelu Kavkaza. Kako se navo


Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je otvoreno pismo Mirašu Dedeiću, takozvanom itropolitu NVO "Crnogorska pravoslavna crkva", povodom njegovih jučerašnjih

U Rusiji su komentarislai reči savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro potpisao u maju sa Rusijom vojni ugovor u vrednosti od...Ostale novosti iz rubrike »