booking.com
Početna stranica > Novosti

Železnjak: Ako Srbija uđe u EU, Rusija će morati da preispita mnoge sporazume

Železnjak: Ako Srbija uđe u EU, Rusija će morati da preispita mnoge sporazume
21.05.2019. god.

 

Poziv ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se pooštre sankcije protiv Ruske Federacije ne ojačavaju njegovu poziciju šefa države, već ga čine još više ovisnim o nasleđenim problemima od prethodnog rukovodstva zemlje, izjavio je član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Sergej Železnjak.

Juče je Vladimir Zelenski, tokom svečane sednice Vrhovne rade, položio zakletvu na vernost ukrajinskom narodu, nakon čega je predsednik Ustavnog suda objavio da može preuzeti funkciju predsednika. Nakon preuzimanja dužnosti, novi ukrajinski lider se sastao sa predstavnicima Bele kuće, koji su došli na ceremoniju inauguracije. U obraćanju američkim zvaničnicima, Zelenski je optužio Moskvu za navodnu agresiju i pozvao SAD da pooštre sankcije protiv Rusije.


"Poziv Zelenskog da SAD pooštre sankcije protiv Rusije ne učvršćuje poziciju novog predsednika Ukrajine i ne doprinosi poboljšanju odnosa sa našom zemljom. Činjenica da Zelenski pokušava da pokaže spremnost Vašingtonu da sledi uputstva o antiruskoj propagandi, čini ga još više zavisnim od nasleđenih problema" saopštio je Železnjak.

Prema njegovim rečima, Zelenski se uzalud nada da će takva retorika rešiti vojni sukob u Donbasu ili "vratiti" Krim Ukrajini.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ruske energetske kompanije same osiguravaju zaštitu svojih informacionih sistema i nisu dobile informacije o napadima, saopštilo je Ministarstvo energetike, prenose RIA Novosti.


Komanda američkih snaga na istočnom obodu Severnoatlantske alijanse biće bazirana u Poljskoj, izjavio je ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak leta aviona Su-27SM3 i Su-30M2 krasnodarskog mešovitog avijacionog puka na malim visinama u planinsko-šumskom predelu Kavkaza. Kako se navo


Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je otvoreno pismo Mirašu Dedeiću, takozvanom itropolitu NVO "Crnogorska pravoslavna crkva", povodom njegovih jučerašnjih

U Rusiji su komentarislai reči savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro potpisao u maju sa Rusijom vojni ugovor u vrednosti od...Ostale novosti iz rubrike »